29/08/2024 29/08/2024 Σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 27ης Αυγούστου 2024 τα Θυρανοίξια του νεόδμητου μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού της Παναγίας Σουμελά, που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Αλεθρικού και Κιβισιλίου της επαρχίας Λάρνακας. Την Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, ο οποίος στη συνέχεια χοροστάτησε στον Μέγα...
29 Αυγούστου, 2024 - 18:15
Τελευταία ενημέρωση: 29/08/2024 - 18:06

Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Παναγίας Σουμελά Αλεθρικού

Διαδώστε:
Θυρανοίξια του Ιερού Ναού Παναγίας Σουμελά Αλεθρικού

Σε πανηγυρικό κλίμα τελέστηκαν το απόγευμα της Τρίτης 27ης Αυγούστου 2024 τα Θυρανοίξια του νεόδμητου μεγαλοπρεπούς Ιερού Ναού της Παναγίας Σουμελά, που βρίσκεται μεταξύ των χωριών Αλεθρικού και Κιβισιλίου της επαρχίας Λάρνακας.

Την Ακολουθία του Αγιασμού των Θυρανοιξίων του Ιερού Ναού τέλεσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Τριμυθούντος κ. Βαρνάβας, ο οποίος στη συνέχεια χοροστάτησε στον Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό.

Το πρωί της επομένης, Τετάρτη 28 Αυγούστου 2024, τελέστηκε ο Όρθρος και η Θεία Λειτουργία, και το απόγευμα εψάλλη η Ακολουθία του Παρακλητικού Κανόνα προς την Παναγία Σουμελά.

Σε όλες τις ακολουθίες έψαλλε ο Πρωτοψάλτης και Χοράρχης, καθηγητής βυζαντινής μουσικής κ. Χαράλαμπος Συμεωνίδης από την Αθήνα.

Στο προαύλιο του Ναού λειτούργησαν παζαράκια και διατέθηκε φαγητό.

Όλα τα έσοδα διατέθηκαν για την αγορά αναγκαίου εκκλησιαστικού εξοπλισμού του Ιερού Ναού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων