01/09/2022 02/09/2022 Με την ευκαιρία της εορτής της Ινδίκτου, δηλαδή της αρχής του νέου Εκκλησιαστικού Έτους, τελέστηκε αγιασμός, στο γραφείο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, το πρωί της Πέμπτης 1ης Σεπτεμβρίου 2022, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου, παρουσία του Μακαριωτάτου, των Επισκόπων Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου, Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και...
01 Σεπτεμβρίου, 2022 - 16:56
Τελευταία ενημέρωση: 02/09/2022 - 4:11

Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Αγιασμός έναρξης νέου Εκκλησιαστικού Έτους

Διαδώστε:
Αρχιεπισκοπή Κύπρου: Αγιασμός έναρξης νέου Εκκλησιαστικού Έτους

Με την ευκαιρία της εορτής της Ινδίκτου, δηλαδή της αρχής του νέου Εκκλησιαστικού Έτους, τελέστηκε αγιασμός, στο γραφείο του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου, το πρωί της Πέμπτης 1ης Σεπτεμβρίου 2022, από τον Πρωτοσύγκελλο της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αρχιμ. Ιωάννη Ιωάννου, παρουσία του Μακαριωτάτου, των Επισκόπων Καρπασίας κ. Χριστοφόρου, Νεαπόλεως κ. Πορφυρίου, Μεσαορίας κ. Γρηγορίου και των λοιπών ενδημούντων κληρικών και υπαλλήλων της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Κύπρου.

Τα αναγνώσματα της ακολουθίας ήταν τα προβλεπόμενα από το Τυπικό για την εορτή, ενώ στο τέλος αναπέμφθηκε δέηση προς τον Άναρχο και Ατελεύτητο Θεό όπως ευλογήσει την είσοδο όλων στο νέο Εκκλησιαστικό Έτος. Ακόμη, έγινε δέηση για την Κύπρο, όπως συντμηθεί ο χρόνος της δοκιμασίας της, αποδιωχθεί από τη γη και τα ιερά των πατέρων ο αλλόθρησκος εισβολέας και εξακριβωθεί η κατάσταση των αγνοουμένων.

Απευθυνόμενος προς τους παρευρισκομένους, ο Μακαριώτατος ευχήθηκε καλή και ευλογημένη νέα εκκλησιαστική χρονιά και να διέλθουν όλοι με υγεία το νέο εκκλησιαστικό ενιαυτό. Στόχος όλων, είπε, είναι να παραμείνουμε κοινωνοί με τον Σωτήρα Κύριο για να αξιωθούν της κατά Χάριν Θεώσεως.

 

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων