02/10/2023 02/10/2023 Η Κυπριακή Δημοκρατία «είναι το τελευταίο ανάχωμα, το τελευταίο μας όπλο για την απελευθέρωση», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, σε δηλώσεις, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας. «Πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία θα στηριχθούμε για να απελευθερώσουμε τον τόπο μας», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος. Ανέφερε ότι «αποτίνουμε φόρο τιμής...
02 Οκτωβρίου, 2023 - 8:06
Τελευταία ενημέρωση: 02/10/2023 - 8:19

Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο όπλο μας για απελευθέρωση

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος: Η Κυπριακή Δημοκρατία το τελευταίο όπλο μας για απελευθέρωση

Η Κυπριακή Δημοκρατία «είναι το τελευταίο ανάχωμα, το τελευταίο μας όπλο για την απελευθέρωση», τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, σε δηλώσεις, μετά το πέρας της στρατιωτικής παρέλασης για την επέτειο ανακήρυξης της Κυπριακής Δημοκρατίας.

«Πάνω στην Κυπριακή Δημοκρατία θα στηριχθούμε για να απελευθερώσουμε τον τόπο μας», υπογράμμισε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ανέφερε ότι «αποτίνουμε φόρο τιμής στις απέραντες γενιές των προγόνων μας που κράτησαν στους οκτώ αιώνες της δουλείας ζωντανή την εθνική και θρησκευτική αυτοσυνειδησία μας».

Ο Μακαριότατος είπε ακόμη ότι «τιμούμε και τους αγωνιστές του εθνικοαπελευθερωτικού μας αγώνα που μας έδωσαν και την Κυπριακή Δημοκρατία με τις θυσίες τους» αλλά και «εκείνους που την κράτησαν το 1974 και νοιώθουμε το χρέος το δικό μας να την κρατήσουμε την Κυπριακή Δημοκρατία».

Η συνέντευξη στον “Φιλελεύθερο”

Ούτε μοντέρνος, ούτε συντηρητικός δηλώνει ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, ο οποίος σε συνέντευξη του στο “Φιλελεύθερο” περιγράφει τη νέα του ζωή στην Αρχιεπισκοπή και το ρόλο και ευθύνη της Eκκλησίας στην κοινωνία και έναντι στη νέα γενιά.

Ο Μακαριώτατος εξηγεί τη θετική απόφαση της Ιεράς Συνόδου στη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση παιδιών στα σχολεία, ενώ τοποθετείται για την πρωινή προσευχή στα σχολεία αλλά και το μάθημα των θρησκευτικών.

Ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου αναφέρθηκε και στον διάδοχό του στην Ιερά Μητρόπολη Πάφου κ. Τυχικό, ενώ καλεί τους πιστούς και τους πολιτικούς να μην κάνουν εκπτώσεις στο Εθνικό ζήτημα.

Δείτε επίσης: 

Εντυπωσιακή παρέλαση για την 63η Επέτειο Ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας

Ο Νίκος Χριστοδουλίδης κατέθεσε στεφάνι στον ανδριάντα του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου Γ’

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων