22/12/2023 22/12/2023 «Όχι» στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος ο οποίος επεσήμανε ότι ουδέποτε η Εκκλησία θα ευλογήσει κάτι για το οποίο είναι αντίθετο με τις αρχές της, ανεξαρτήτως των αποφάσεων της Πολιτείας. Ο Μακαριώτατος μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, τόνισε ότι «υπάρχει η Πολιτεία, όμως η Εκκλησία δεν μπορεί να...
22 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:22
Τελευταία ενημέρωση: 22/12/2023 - 18:27

Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Η Εκκλησία δεν μπορεί να ευλογήσει αν είναι αντίθετο με τις αρχές της»

Διαδώστε:
Αρχιεπίσκοπος Κύπρου για την τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια: «Η Εκκλησία δεν μπορεί να ευλογήσει αν είναι αντίθετο με τις αρχές της»

«Όχι» στην τεκνοθεσία από ομόφυλα ζευγάρια δήλωσε ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ.κ. Γεώργιος ο οποίος επεσήμανε ότι ουδέποτε η Εκκλησία θα ευλογήσει κάτι για το οποίο είναι αντίθετο με τις αρχές της, ανεξαρτήτως των αποφάσεων της Πολιτείας.

Ο Μακαριώτατος μιλώντας στην εκπομπή Alpha Ενημέρωση, τόνισε ότι «υπάρχει η Πολιτεία, όμως η Εκκλησία δεν μπορεί να ευλογήσει αν είναι αντίθετο με τις αρχές της».

Ακόμη ανέφερε ότι η Εκκλησία θα εκφράσει την απόψή της επί του συγκεκριμένου θέματος και θα υπενθυμίσει στον κόσμο ότι «όποιος θέλει να κρατηθεί σύμφωνα με τα προστάγματα του Ευαγγελίου, αυτά θα ακολουθήσει».

«Όταν η Εκκλησία αποδέχεται ότι υπάρχουν δύο φύλα, άρσεν και θήλυ εποίησεν ο Θεός, δεν μπορεί να αποδεχτεί οποιαδήποτε νομοθετική ρύθμιση που θα κάνει η πολιτεία. Δεν θα πολεμήσει κάποιους ανθρώπους. Τους δέχεται όλους, αλλά θα λέει τις αρχές, τις θέσεις της και θα καλεί όποιους θέλει να την ακολουθήσουν», υπογράμμισε.

Διαβάστε ακόμη:

Εγκύκλιος Αρχιεπισκόπου Κύπρου για την εορτή των Χριστουγέννων

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων