Εκκλησία της Κύπρου
15 Απριλίου, 2023

Έφτασε το Άγιο Φως στην Κύπρο (ΒΙΝΤΕΟ – ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:

Το Άγιο Φως έφτασε λίγο μετά τις 18:00 στο παλιό Αεροδρόμιο Λάρνακας από τα Ιεροσόλυμα, με ειδική πτήση της Cyprus Airways. Στην τελετή υποδοχής εκ μέρους του Πανιερώτατου Μητροπολίτη Κιτίου κ. Νεκταρίου, παρέστη ο Πρωτοσύγκελος Αρχιμανδρίτης Στυλιανός, ενώ την Κυβέρνηση εκπροσώπησε ο υπουργός Άμυνας, Μιχάλης Γιωργάλλας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό της Εθνικής Φρουράς, Αντιστράτηγο Δημόκριτο Ζερβάκη.

Ακολούθησε τελετή και στη συνέχεια το Άγιο Φως μεταφέρθηκε στην Εξαρχία του Πανάγιου Τάφου στην Λευκωσία και από εκεί θα διανεμηθεί σε όλη την Κύπρο, με τη συμβολή του σώματος εθελοντών του Support CY της Τράπεζας Κύπρου και των Ενωμένων Μοτοσικλετιστών Κύπρου (United Bikers).

Το Σώμα Εθελοντών του SupportCY της Τράπεζας Κύπρου, , «υποστηρίζει, ακόμα μια χρονιά τη μεταφορά του Αγίου Φωτός μαζί με τους Ενωμένους Μοτοσικλετιστές Κύπρου (United Bikers) σε απομακρυσμένες περιοχές αλλά και σε συγκεκριμένα σημεία στις επαρχίες Λευκωσίας, Λεμεσού, Λάρνακας και Αμμοχώστου», όπως αναφέρεται σε ανακοίνωσή του. Η προσπάθεια υποστηρίζεται και από το ΕΤΕΑ και το Avgorou Bikers Club.

«Επίσης, η Εξαρχία του Παναγίου Τάφου και η οργανωμένη Λέσχη Μοτοσικλετιστών Star Club Cyprus Chapter 1999 σε συνεργασία με τη Vespa Lambretta Club of Cyprus και Lemesos Harley Riders και οργανώσεις, θα μεταφέρουν το Άγιο Φως για άλλη μια χρονιά σε αρκετά σημεία σε Λευκωσία και Λεμεσό», όπως υπογραμμίζεται.

Την ευθύνη για την μεταφορά και μετάδοσή του, έχει ο Έξαρχος του Πανάγιου Τάφου στην Κύπρο, Μητροπολίτης Βόστρων κ. Τιμόθεος, ενώ, το Άγιο Φως συνοδεύεται από αντιπροσωπεία της Εξαρχίας του Πανάγιου Τάφου προεξάρχοντος του Μητροπολίτη κ. Τιμόθεου.

 

Με πληροφορίες και φωτογραφίες από sigmalive, cyprustimes, philenews

Διαδώστε: