22/07/2024 22/07/2024 Την Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού (Νέος Ναός) στη Λάρνακα. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων κατά την Τουρκική Εισβολή του 1974. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η έντιμη Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Μαρία Παναγιώτου, η οποία...
22 Ιουλίου, 2024 - 9:06
Τελευταία ενημέρωση: 22/07/2024 - 9:21

Εθνικό Μνημόσυνο πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου

Διαδώστε:
Εθνικό Μνημόσυνο πεσόντων κατά την τουρκική εισβολή του 1974 στην Ιερά Μητρόπολη Κιτίου

Την Κυριακή, 21 Ιουλίου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου, κ. Νεκτάριος, λειτούργησε στην Ιερά Μονή Αγίου Γεωργίου Κοντού (Νέος Ναός) στη Λάρνακα.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας τέλεσε το Εθνικό Μνημόσυνο των πεσόντων κατά την Τουρκική Εισβολή του 1974. Την Κυβέρνηση εκπροσώπησε η έντιμη Υπουργός Γεωργίας, Αγροτικής Ανάπτυξης και Περιβάλλοντος, Δρ. Μαρία Παναγιώτου, η οποία και εκφώνησε τον επιμνημόσυνο λόγο.

Στο μνημόσυνο παρέστη πολυμελής αντιπροσωπεία της ΑΧΕΠΑ με επικεφαλής τον ύπατο πρόεδρό της, κ. Σάββα Τσίβικο, ο οποίος απηύθυνε χαιρετισμό.

Παρέστησαν, επίσης, οι βουλευτές κ. Χρίστος Ορφανίδης και κ. Αντρέας Αποστόλου, ο δήμαρχος Λάρνακος, κ. Ανδρέας Βύρας, ο πρόεδρος του Επαρχιακού Οργανισμού Αυτοδιοίκησης, κ. Άγγελος Χατζηχαραλάμπους, ο πρόεδρος Ένωσης Κατεχομένων Κοινοτήτων Αμμοχώστου, κ. Μιχάλης Τζώρτας, εκπρόσωποι κομμάτων, καθώς και οι στρατιωτικές και οι αστυνομικές αρχές της πόλης. Μετά το πέρας του μνημοσύνου ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων