19/02/2022 19/02/2022 Ανήμερα της εορτής της οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Κοινότητα Ορόκλινης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον διάκονο Δημήτριο Βασιλείου, σήμερα, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022. Ο πατήρ Δημήτριος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 28 Ιανουαρίου...
19 Φεβρουαρίου, 2022 - 16:24
Τελευταία ενημέρωση: 19/02/2022 - 15:59

Χειροτονία πρεσβυτέρου στον Ι.Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κοινότητα Ορόκλινης

Διαδώστε:
Χειροτονία πρεσβυτέρου στον Ι.Ν. Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην κοινότητα Ορόκλινης

Ανήμερα της εορτής της οσίας Φιλοθέης της Αθηναίας, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Κιτίου κ. Νεκτάριος προεξήρχε της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αρχαγγέλου Μιχαήλ στην Κοινότητα Ορόκλινης. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Πανιερώτατος χειροτόνησε σε πρεσβύτερο τον διάκονο Δημήτριο Βασιλείου, σήμερα, Σάββατο 19 Φεβρουαρίου 2022.

Ο πατήρ Δημήτριος γεννήθηκε στη Λάρνακα στις 28 Ιανουαρίου 1983. Το 2003 άρχισε να φοιτά στο Cyprus College στον προπτυχιακό κλάδο Διοίκηση Επιχειρήσεων και αποφοίτησε το 2007. Την ίδια χρονιά παντρεύτηκε τη Γεωργία Δανέζη με την οποία απέκτησαν δύο θυγατέρες. Μετέπειτα, το 2018, ξεκίνησε τις σπουδές του στην Ιερατική Σχολή «Απόστολος Βαρνάβας» στη Λευκωσία. Καθώς φοιτούσε στην Ιερατική Σχολή έλαβε τον πρώτο βαθμό της ιερωσύνης στις 6 Οκτωβρίου 2019.

Ο Πανιερώτατος απηύθυνε στον νεοχειροτονηθέντα σύντομη ομιλία τονίζοντας τη σπουδαιότητα του δευτέρου βαθμού της ιερωσύνης και ταυτοχρόνως τη μεγάλη ευλογία που παίρνει μέσω αυτής από τον Τριαδικό Θεό. Επισήμανε επίσης ότι ως «οικονόμος πλέον των μυστηρίων του Θεού» έχει δεσπόζουσα θέση ανάμεσα στον Θεό και τους ανθρώπους μεταδίδοντάς τους τη Θεία Κοινωνία. Τέλος, αφού ευχαρίστησε την οικογένειά του, του ευχήθηκε καλή διακονία ως πρεσβύτερος της του Χριστού Εκκλησίας.

Ευχόμαστε «Το Πανάγιον Πνεύμα, το προϊόν εκ του Πατρός, και δι’ Υιού ενδημήσαν, τοις αγραμμάτοις μαθηταίς» να τον φωτίζει και να τον στηρίζει πάσας τας ημέρας της ζωής του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων