14/07/2023 14/07/2023 Ικανοποιημένος από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου η οποία του επιτρέπει να τελεί ενίοτε, κατόπιν αδείας του επιχωρίου Επισκόπου, ιερές ακολουθίες και όχι ιερά μυστήρια, δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Παγκράτιος Μερακλής. Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, είπε ότι κάποιοι Συνοδικοί δεν ήθελαν να υπάρξει άρση της αργίας του και επέλεξε να...
14 Ιουλίου, 2023 - 19:36
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2023 - 19:55

Ικανοποιημένος ο Αρχιμ. Παγκράτιος Μερακλής για την Συνοδική απόφαση της Εκκλησίας της Κύπρου

Διαδώστε:
Ικανοποιημένος ο Αρχιμ. Παγκράτιος Μερακλής για την Συνοδική απόφαση της Εκκλησίας της Κύπρου

Ικανοποιημένος από την απόφαση της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου η οποία του επιτρέπει να τελεί ενίοτε, κατόπιν αδείας του επιχωρίου Επισκόπου, ιερές ακολουθίες και όχι ιερά μυστήρια, δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης Παγκράτιος Μερακλής.

Μιλώντας στο Τρίτο Πρόγραμμα του ΡΙΚ, είπε ότι κάποιοι Συνοδικοί δεν ήθελαν να υπάρξει άρση της αργίας του και επέλεξε να αλλάξει το αίτημά του, ώστε να επικρατήσει ομόνοια και σύμπνοια στην Ιερά Σύνοδο.

Όπως ανέφερε, τον περασμένο Μάρτιο απέστειλε επιστολή με την οποία ζητούσε από την Ιερά Σύνοδο, να προχωρήσει στην πλήρη άρση της αργίας του.

Ωστόσο, πρόσθεσε, όταν διαπίστωσε ότι μεσολάβησαν κάποια πράγματα, άλλαξε το αίτημά του, ώστε να αποφευχθούν ίντριγκες και φασαρίες.

Ο Αρχιμανδρίτης Παγκράτιος Μερακλής υπογράμμισε ότι δεν τον ενοχλεί η χθεσινή απόφαση, αφού πλέον θα μπορεί να εκτελεί ακολουθίες.

Κάλεσε τους πιστούς να παραμείνουν ήρεμοι και να αποδεχθούν την απόφαση της Ιεράς Συνόδου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Κύπρος – Ιερά Σύνοδος: Άρση αφορισμού του Ανδρέα Πιτσιλλίδη – Δέχθηκε το αίτημα Μερακλή να τελεί ιερές ακολουθίες

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων