01/02/2022 02/02/2022 Θλιβερές εικόνες από τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου έρχονται για ακόμα μία φορά στο φως της δημοσιότητα με κατεστραμμένους ναούς και βεβηλωμένα κοιμητήρια αποδεικνύοντας ότι το έγκλημα εις βάρος της Μεγαλονήσου που συντελέστηκε το 1974 με την εισβολή του Αττίλα συνεχίζεται. Σε ανάρτηση που δημοσιεύεται στην επίσημη σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, τμήμα...
01 Φεβρουαρίου, 2022 - 9:15
Τελευταία ενημέρωση: 02/02/2022 - 15:00

Κατεχόμενα: Τα βεβηλωμένα ιερά στενάζουν και βοούν (ΦΩΤΟ)

Διαδώστε:
Κατεχόμενα: Τα βεβηλωμένα ιερά στενάζουν και βοούν (ΦΩΤΟ)

Θλιβερές εικόνες από τις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου έρχονται για ακόμα μία φορά στο φως της δημοσιότητα με κατεστραμμένους ναούς και βεβηλωμένα κοιμητήρια αποδεικνύοντας ότι το έγκλημα εις βάρος της Μεγαλονήσου που συντελέστηκε το 1974 με την εισβολή του Αττίλα συνεχίζεται.

Σε ανάρτηση που δημοσιεύεται στην επίσημη σελίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Κωνσταντίας και Αμμοχώστου, τμήμα της οποίας παραμένει υπό κατοχή, δημοσιεύονται εικόνες από βεβηλωμένες και σκλαβωμένες εκκλησίες και νεκροταφεία της Κύπρου.

“Προσκύνημα στις βεβηλωμένες και σκλαβωμένες εκκλησίες και νεκροταφεία της Κύπρου. Το Σάββατο 29 Ιανουαρίου περάσαμε το σημείο ελέγχου από την ελεύθερη Κύπρο στο κατεχόμενο από την Τουρκία βόρειο τμήμα. Ήμουν γεμάτος με πολλά δυνατά συναισθήματα όλη μέρα και συνεχίζω να νιώθω τον πόνο στην καρδιά μου. Αυτό το μέρος της Κύπρου είναι τόσο όμορφο! Υπάρχουν πολλοί ιστορικοί τόποι που κραυγάζουν την ελληνική και χριστιανική κληρονομιά της γης, μια χώρα τόσο όμορφη, αλλά βοά κάτω από τον Τούρκο κατακτητή. Εδώ είναι μερικές φωτογραφίες από το ταξίδι μας για να σας δώσουμε μια αίσθηση του τι συναντήσαμε και πώς νιώσαμε”, αναφέρεται στη σχετική ανάρτηση.

Το έγκλημα σε αριθμούς

Εκατοντάδες εκκλησίες γύρω στις 500 έχουν λεηλατηθεί από τούρκους στρατιώτες όπως αναφέρουν οι καταγραφές

-133 εκκλησίες και μοναστήρια έχουν βεβηλωθεί.

-15.000 εικόνες, από τις οποίες 3.500 βυζαντινές, έχουν κλαπεί.

-77 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε τεμένη.

-28 εκκλησίες χρησιμοποιούνται από τον τουρκικό στρατό ως αποθήκες και ως… πολυβολεία.

Αρκετές εκκλησίες χρησιμοποιούνται ακόμη από τις κατοχικές δυνάμεις ως νοσοκομεία.

-15 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε στάβλους.

-20 εκκλησίες έχουν μετατραπεί σε μπαράκια, καφετέριες, νυχτερινά κέντρα και καζίνα!

– 1 εκκλησία, αυτή του Σωτήρος στο χωριό Χρυσηλίου, έχει μετατραπεί σε… νεκροτομείο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων