21/12/2020 21/12/2020 Αύριο Τρίτη αναμένεται να αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τις ημέρες των Χριστουγέννων και το αν θα αποφασιστεί τελικά και υπό ποιες προϋποθέσεις η συμμετοχή πιστών στη Θεία Λειτουργία. Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος θα συναντηθεί σήμερα αργά το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο προεδρικό...
21 Δεκεμβρίου, 2020 - 11:06
Τελευταία ενημέρωση: 21/12/2020 - 11:28

Κύπρος: Αύριο οι αποφάσεις για τις εκκλησίες

Διαδώστε:
Κύπρος: Αύριο οι αποφάσεις για τις εκκλησίες

Αύριο Τρίτη αναμένεται να αποφασίσει το Υπουργικό Συμβούλιο της Κύπρου, πως θα λειτουργήσουν οι εκκλησίες τις ημέρες των Χριστουγέννων και το αν θα αποφασιστεί τελικά και υπό ποιες προϋποθέσεις η συμμετοχή πιστών στη Θεία Λειτουργία.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου κ. Χρυσόστομος θα συναντηθεί σήμερα αργά το απόγευμα με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Νίκο Αναστασιάδη στο προεδρικό μέγαρο, προκειμένου να συζητήσουν την πρόταση της Ιεράς Συνόδου για συμμετοχή των πιστών στους εκκλησιασμούς.

Υπενθυμίζεται ότι την περασμένη εβδομάδα συνεδρίασε εκτάκτως η Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Κύπρου, υπό την προεδρία του Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ.κ. Χρυσοστόμου.

«Η Ιερά Σύνοδος κατανοεί την αγωνία των υπευθύνων και τις προσπάθειές τους για προστασία της υγείας του λαού. Είναι τούτο και δική της μέριμνα. Ταυτόχρονα, όμως, η Ιερά Σύνοδος θεωρεί ότι τα νέα μέτρα είναι υπερβολικά και άδικα για την Εκκλησία» αναφέρεται στην ανακοίνωση μετά το πέρας της συνεδρίασης και προστίθεται: «Έχοντας υπόψη και τη διακηρυγμένη θέση των υπευθύνων ότι γνωρίζουν την ψυχολογική κατάσταση του λαού και κατανοούν την κόπωσή του από τους ποικίλους περιορισμούς, αναμέναμε διαφορετική αντίκρυση του θέματος του εκκλησιασμού εκ μέρους της Κυβέρνησης, ιδιαιτέρως κατά την επί θύραις περίοδο των μεγάλων εορτών της Χριστιανοσύνης».

«Είμαστε σίγουροι ότι η Κυβέρνηση θα ακούσει τα δικαιολογημένα αιτήματά μας και επανεξετάζοντας τη θέση της θα δώσει στον θρησκευόμενο λαό μας την ευκαιρία να εορτάσει χριστιανοπρεπώς τα κοσμοσωτήρια γεγονότα της επί γης Επιφανείας του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού» τονίζεται στην ανακοίνωση στην οποία παράλληλα καλούνται οι πιστοί  «να επιδείξουν υπομονή στις παρούσες δύσκολες καταστάσεις».

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων