Εκκλησία της Κύπρου
09 Σεπτεμβρίου, 2024

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπέρ της λήξης της κατάληψης της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου

Διαδώστε:

Ο Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εσφιγμένου Αγίου Όρους, Αρχιμανδρίτης Βαρθολομαίος, κατά τη διάρκεια τετραήμερης επίσκεψής του στην Κύπρο, έγινε δεκτός σε ακρόαση από τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο στη Λευκωσία τη Δευτέρα, 9 Σεπτεμβρίου 2024.

Ο Μακαριώτατος εξέφρασε τη βαθιά του λύπη για τη συνεχιζόμενη κατάληψη του κεντρικού κτηριακού συγκροτήματος της Μονής Εσφιγμένου στο Άγιο Όρος, καθώς και για την παρεμπόδιση εκτέλεσης των νόμιμων αποφάσεων από διάφορους παράγοντες που ενεργούν για ίδιον όφελος.

Ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου υπογράμμισε την επιτακτική ανάγκη για άμεση λήξη της κατάληψης, προς όφελος τόσο του Αγίου Όρους όσο και της Ορθόδοξης Εκκλησίας στο σύνολό της. Επιπλέον, επεσήμανε την ανάγκη επαγρύπνησης των πιστών έναντι του κινδύνου της προπαγάνδας των καταληψιών της Μονής, που σκοπό έχει να τους αποσπάσει από την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία και να τους προσηλυτίσει στο άρμα της θρησκευτικής κοινότητας που ανήκουν (εννοώντας την Εκκλησία ΓΟΧ Ελλάδος), χρησιμοποιώντας ως μέσο τον θρησκευτικό φανατισμό.

Εν κατακλείδι, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου ενημέρωσε τον Ηγούμενο της Μονής και τη συνοδεία του για τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει τόσο η Εκκλησία όσο και η Κύπρος γενικότερα. Παράλληλα, τους παρακάλεσε να προσεύχονται στο Άγιο Όρος για τον ίδιο, την Εκκλησία της Κύπρου και τον κυπριακό λαό.

Διαδώστε: