Εκκλησία της Κύπρου
30 Αυγούστου, 2024

Ο Επίσκοπος Καρπασίας για την υπόθεση της Μονής Οσίου Αββακούμ: «Θα γίνει μία δίκαιη δίκη»

Διαδώστε:

Η ομόφωνη απόφαση της Ιεράς Συνόδου, αλλά και του Εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου είναι να διεξαχθεί κατά πάντα δίκαιη και διαφανής δίκη, δήλωσε την Παρασκευή το μέλος του Εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου, Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος, σημειώνοντας ότι σήμερα απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στους εν αργία Αρχιμανδρίτες, Νεκτάριο και Πορφύριο, καθώς επίσης και στο μοναχό Αββακούμ.

Μετά το τέλος της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας, που αφορά στην υπόθεση της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ, ο νέος δικηγόρος των εν αργία μοναχών, Γιώργος Στυλιανού, ζήτησε αναβολή της σημερινής διαδικασίας για να ενημερωθεί για το φάκελο της υπόθεσης.

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Καρπασίας κ. Χριστοφόρος δήλωσε ότι σήμερα άρχισε κανονικά η εκδίκαση της υπόθεσης των μοναχών της Ιεράς Μονής Οσίου Αββακούμ και απαγγέλθηκαν οι κατηγορίες στους κατηγορουμένους.

Πρόσθεσε ότι έχει οριστεί η επόμενη δικάσιμη για τις 9 Σεπτεμβρίου, η ώρα 9:00 το πρωί, όπου εκεί θα συνεχιστεί η ακροαματική διαδικασία με την παρουσίαση των μαρτύρων είτε κατηγορίας, είτε υπερασπίσεως.

«Θέλουμε να διαβεβαιώσουμε ότι θα γίνει μία δίκαιη δίκη, όπως προνοείται από τον Καταστατικό Χάρτη της Εκκλησίας της Κύπρου και τους ιερούς κανόνες», επεσήμανε.

Συνεπώς, συνέχισε, κανένας να μην ανησυχεί ή να έχει στο μυαλό του ότι θα αδικηθεί ο οποιοσδήποτε γιατί η απόφαση ομόφωνα και της Ιεράς Συνόδου, αλλά και του Εξαμελούς Συνοδικού Δικαστηρίου είναι να διεξαχθεί κατά πάντα δίκαιη και διαφανής δίκη.

(Πηγή: ΚΥΠΕ)

Διαδώστε: