30/10/2020 30/10/2020 Στην κατοχή μας περιήλθαν δύο αντιφατικές επιστολές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα. Στην μεν πρώτη με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2020, απευθυνόμενος προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο εκφράζει ένθερμα την υποστήριξή του στο Πατριαρχείο Μόσχας. Μάλιστα, διαβεβαιώνει ότι “η Εκκλησία της Κύπρου ουδέποτε...
30 Οκτωβρίου, 2020 - 9:17
Τελευταία ενημέρωση: 30/10/2020 - 11:09

Οι αντιφατικές επιστολές του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Διαδώστε:
Οι αντιφατικές επιστολές του Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Στην κατοχή μας περιήλθαν δύο αντιφατικές επιστολές του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Χρυσοστόμου Β αναφορικά με το ουκρανικό ζήτημα.

Στην μεν πρώτη με ημερομηνία 26 Ιουλίου 2020, απευθυνόμενος προς τον Μακαριώτατο Πατριάρχη Μόσχας και πασών των Ρωσιών κ.κ. Κύριλλο εκφράζει ένθερμα την υποστήριξή του στο Πατριαρχείο Μόσχας. Μάλιστα, διαβεβαιώνει ότι “η Εκκλησία της Κύπρου ουδέποτε θα αποστεί από της θέσεώς της την οποία πολλάκις Σας έχουμε εκθέσει, ότι δηλαδή θα στηρίξει με όλες της τις δυνάμεις τη θέση της Ορθοδόξου Εκκλησίας της Ρωσσίας, ως προς το λεγόμενο ζήτημα της Αυτοκεφαλίας της Ουκρανίας”. Θεωρεί επίσης, τη θέση αυτή “δίκαιη και κατά πάντα δικαιολογημένη

Στην δε δεύτερη επιστολή του, με ημερομηνία 20 Οκτωβρίου 2020, απευθυνόμενος αυτή τη φορά προς τον Παναγιώτατο Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο, εξηγεί γιατί παρά την ομόφωνη απόφαση των μελών της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Κύπρου περί συνεχίσεως της ουδετερότητας της έναντι του Ουκρανικού ζητήματος, αυτός εξ ιδίων αποφάσισε την μνημόνευση του νέου Προκαθημένου της Ουκρανικής Εκκλησίας.

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΜΟΣΧΑΣ

 

 

Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΟΙΚΟΥΜΕΝΙΚΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων