21/11/2022 21/11/2022 Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών που θα αναδείξουν τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου μετά την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β’, καθώς σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ολοκληρώνεται η διαδικασία ετοιμασίας των εκλογικών καταλόγων. Επίσης σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του Γιάννη Χαριλάου, Γενικού Εφόρου Αρχιεπισκοπικών Εκλογών,...
21 Νοεμβρίου, 2022 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 21/11/2022 - 14:30

Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές στην Κύπρο

Διαδώστε:
Στην τελική ευθεία οι διαδικασίες για τις Αρχιεπισκοπικές Εκλογές στην Κύπρο

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για τη διεξαγωγή των Αρχιεπισκοπικών Εκλογών που θα αναδείξουν τον νέο Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Κύπρου μετά την εκδημία του μακαριστού Αρχιεπισκόπου κυρού Χρυσοστόμου Β’, καθώς σήμερα Δευτέρα 21 Νοεμβρίου 2022, ολοκληρώνεται η διαδικασία ετοιμασίας των εκλογικών καταλόγων.

Επίσης σύμφωνα με την πρόσφατη ανακοίνωση του Γιάννη Χαριλάου, Γενικού Εφόρου Αρχιεπισκοπικών Εκλογών, η υποβολή υποψηφιοτήτων από τους ενδιαφερομένους που πληρούν τα κριτήρια για να είναι εκλόγιμοι, θα γίνει με γραπτή ενυπόγραφη επιστολή αύριο, Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2022, μεταξύ των ωρών 9π.μ. και 11π.μ. στο γραφείο του Γενικού Εφόρου Εκλογών.

Μιλώντας στο Κυπριακό κρατικό ραδιόφωνο ο κ. Χαριλάου ανέφερε ότι είχε επικοινωνία, τόσο με την Επίτροπο Προσωπικών Δεδομένων, όσο και με το Υπουργείο Εσωτερικών, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν θετικά και του απέστειλαν τα στοιχεία που αφορούν τις εκκλησιαστικές ενορίες.

Τόνισε επίσης, ότι ο κόσμος θα ενημερωθεί πιθανότατα τις πρώτες τρεις ημέρες του Δεκέμβρη, προσθέτοντας ότι θα υπάρξει ειδική πλατφόρμα όπου θα εμφανίζεται το εκλογικό κέντρο που θα μπορεί να ψηφίσει ο κάθε ενδιαφερόμενος.

Σύμφωνα με τον κ. Χαριλάου θα λειτουργήσουν χίλια εκλογικά κέντρα, διευκρινίζοντας ότι αν δεν υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον για εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους από μη Κύπριους, οι εκλογές θα διεξαχθούν στις 18 Δεκεμβρίου.

Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και τις δημόσιες τοποθετήσεις τους έγινε γνωστό το ενδιαφέρον επτά (7) Ιεραρχών για να διεκδικήσουν τον Αρχιεπισκοπικό Θρόνο.

 

(Με πληροφορίες από cyprustimes.com)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων