25/12/2022 25/12/2022 Πρόθεση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, είναι η τελετή ενθρόνισης να πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου 2023. Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, στην πρώτη συνέντευξη μετά την εκλογή του στη θέση του Αρχιεπισκόπου, ο Κύπρου Γεώργιος σημείωσε ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή θα έχουν τελειώσει οι γιορτές και θα έχει παρέλθει επίσης η...
25 Δεκεμβρίου, 2022 - 12:41
Τελευταία ενημέρωση: 25/12/2022 - 12:46

Στις 8 Ιανουαρίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Διαδώστε:
Στις 8 Ιανουαρίου η ενθρόνιση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου

Πρόθεση του νέου Αρχιεπισκόπου Κύπρου κ. Γεωργίου, είναι η τελετή ενθρόνισης να πραγματοποιηθεί στις 8 Ιανουαρίου 2023.

Μιλώντας στο Κεντρικό Δελτίο ειδήσεων του ΡΙΚ, στην πρώτη συνέντευξη μετά την εκλογή του στη θέση του Αρχιεπισκόπου, ο Κύπρου Γεώργιος σημείωσε ότι μέχρι την ημερομηνία αυτή θα έχουν τελειώσει οι γιορτές και θα έχει παρέλθει επίσης η εβδόμη Ιανουαρίου, ημερομηνία των Χριστουγέννων για όσους χρησιμοποιούν το παλαιό ημερολόγιο. Ως εκ τούτου, αν κάποιο από τα Πατριαρχεία πού επιθυμούν να παραστούν στην ενθρόνιση, χρησιμοποεί το παλαιό ημερολόγιο, θα μπορεί να παραστεί, δήλωσε ο νέος Αρχιεπίσκοπος.

Αναφερόμενος στην εκλογή του, ο Αρχιεπίσκοπος δήλωσε ότι αυτή επετεύχθη με ευρύτατη πλειοψηφία ενώ υπογράμμισε επίσης την τοποθέτηση και των άλλων δύο συνυποψηφίων του, τόσο δηλαδή του Λεμεσού Αθανασίου όσο και του Ταμασού Ησαΐα, ότι τάσσονται μαζί του και θα εργαστούν με ενότητα για το καλό της Εκκλησίας. Αυτό είναι ένα μήνυμα ενότητας και προς τον λαό μας, συμπλήρωσε. Ο Κύπρου Γεώργιος σημείωσε ότι κύριο μέλημά του είναι τα προβλήματα του λαού τα οποία εν πολλοίς πηγάζουν λόγω της κατοχής, η επιβίωση του κυπριακού ελληνισμού αλλά και τα προβλήματα της σύγχρονης εποχής.

Ο Αρχιεπίσκοπος εξέφρασε επίσης τη θέση ότι Επιστήμη και Θεολογία δεν συγκρούονται αλλά συμπορεύονται για να λύσουν τα προβλήματα του ανθρώπου. Μάλιστα δήλωσε ότι η εκκλησία θα μπορεί να αξιοποιήσει την επιστήμη για να φτάσει κοντά στους ανθρώπους.

Τέλος, ο Κύπρου Γεώργιος ανέφερε ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης, στην τηλεφωνική τους επικοινωνία, τον κάλεσε να επισκεφθεί το Πατριαρχείο την Κυριακή της Ορθοδοξίας. Μαζί του επικοινώνησαν επίσης και άλλοι προκαθήμενοι εκκλησιών, όπως ο Πατριάρχης Αλεξανδρείας και ο Πατριάρχης Ιεροσολύμων.

Διαβάστε επίσης:

Ο Γεώργιος εξελέγη 76ος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και Πάσης Κύπρου

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων