25/07/2024 25/07/2024 Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23ης Ιουλίου 2024 στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος πραγματοποιεί σειρά επαφών στη Μεγαλόνησο και παραχώρησε ομιλία στην εναρκτήρια τελετή του 102ου Παγκόσμιου Συνεδρίου «AHEPA Supreme Convention 2024», που πραγματοποιείται στη Λεμεσό. Κατά τη διάρκεια της άνω της...
25 Ιουλίου, 2024 - 14:07
Τελευταία ενημέρωση: 25/07/2024 - 14:28

Συνάντηση Αρχιεπισκόπων Κύπρου και Αμερικής στη Λευκωσία

Διαδώστε:
Συνάντηση Αρχιεπισκόπων Κύπρου και Αμερικής στη Λευκωσία

Με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο συναντήθηκε το μεσημέρι της Τρίτης 23ης Ιουλίου 2024 στο Αρχιεπισκοπικό Μέγαρο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ο οποίος πραγματοποιεί σειρά επαφών στη Μεγαλόνησο και παραχώρησε ομιλία στην εναρκτήρια τελετή του 102ου Παγκόσμιου Συνεδρίου «AHEPA Supreme Convention 2024», που πραγματοποιείται στη Λεμεσό.

Κατά τη διάρκεια της άνω της μίας ώρας συνάντηση που πραγματοποιήθηκε σε εγκάρδιο κλίμα, ο Αρχιεπίσκοπος Κύπρου είχε την ευκαιρία να εκφράσει την ευγνωμοσύνη του για τα προγράμματα επιμόρφωσης ιερέων αποφοίτων της Θεολογικής Σχολής του Τιμίου Σταυρού στην Βοστώνη και να εξετάσουν προτάσεις για περαιτέρω συνεργασία.

Από την πλευρά του ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ευχαρίστησε τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ.κ. Γεώργιο για την υποδοχή και του προσέφερε εγκόλπια ως «καθυστερημένο δώρο για την ενθρόνισή» του, όπως αναφέρει με μήνυμα του σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης. Εξέφρασε δε ευχές στον Μακαριώτατο για επιτυχημένη διακονία σε αυτή την κρίσιμη στιγμή για την Εκκλησία της Κύπρου.

Μετά το πέρας της συνάντησης ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος κ. Ελπιδοφόρος βοηθούμενος υπό του ιερέα π. Ευαγόρα Κωνσταντινίδη και του αρχιδιακόνου Διονυσίου Παπίρη τέλεσαν τρισάγιο στον τάφο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Κύπρου, κυρού Χρυσοστόμου Β’.

Επίσης ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου παρέθεσε γεύμα προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αμερικής και των υπολοίπων μελών της αντιπροσωπείας και ευχήθηκε κατευόδωση των εργασιών του εν εξελίξει 102ου συνεδρίου της AHEPA στην Λάρνακα.

Μετά το πέρας των επαφών της τρίτης ημέρας της παραμονής του στην Κύπρο ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής κ. Ελπιδοφόρος ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης βίντεο και μήνυμα για το χρονικό των επαφών του στη Μεγαλόνησο.

«Στην μαύρη επέτειο των 50 χρόνων από την Τουρκική εισβολή, είχα μια σειρά εξαιρετικών συναντήσεων χθες, πρώτα με την Υπουργό Παιδείας, Αθλητισμού και Νεολαίας, Δρα Αθηνά Μιχαηλίδου, στη συνέχεια με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Κύπρου κ. Γεώργιο, και τέλος με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ. Αννίτα Δημητρίου. Μαζί στις συναντήσεις, ο Ύπατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ, ο κ. Σάββας Τσίβικος, ο οποίος με προσκάλεσε να έλθω στην Κύπρο με την ευκαιρία του Παγκόσμιου Συνεδρίου της ΑΧΕΠΑ. Στις συναντήσεις μου επανέλαβα την ανυποχώρητη στήριξη της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αμερικής στον αγώνα της Κύπρου για μια δίκαια και βιώσιμη λύση. Επίσης, είχα την ευκαιρία να συζητήσουμε για άμεσες πρωτοβουλίες της εκκλησίας μας: από την ίδρυση του Σπιτιού της Κύπρου στην Αστόρια της Νέας Υόρκης, τον εμπλουτισμό των εκπαιδευτικών προγραμμάτων στα σχολεία μας ώστε να περιλαμβάνουν την ιστορία και τον πολιτισμό της Κύπρου, πρόσκληση μαθητών από την Κύπρο στα χορευτικά φεστιβάλ της Αρχιεπισκοπής μας (FDF, HDF), καθώς και φιλοξενία παιδιών από την Κύπρο στις κατασκηνώσεις μας στην Ελλάδα (Ιονικό Χωριό)», αναφέρει ο Σεβασμιώτατος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος: Δεν θα ξεχάσουμε ποτέ – Η Κύπρος θα είναι ξανά ολόκληρη

Αρχιεπίσκοπος Αμερικής: Πανελλήνιο αίτημα η επανένωση της Κύπρου

Συνάντηση Αμερικής Ελπιδοφόρου με την Πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Συνάντηση Αμερικής Ελπιδοφόρου με την Υπουργό Παιδείας Κύπρου

Συνάντηση Αμερικής Ελπιδοφόρου με τον Πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκο Χριστοδουλίδη στη Λευκωσία

 

(Με πληροφορίες από anamniseis.net)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων