Εκκλησία της Κύπρου
01 Αυγούστου, 2024

Συνάντηση Αρχιεπισκόπου Κύπρου με τον Έλληνα ΥΦΕΞ, Γιώργο Κώτσηρα

Διαδώστε:

Στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην Κύπρο στις 31 Ιουλίου, ο Υφυπουργός Εξωτερικών, αρμόδιος για θέματα απόδημου Ελληνισμού, Γιώργος Κώτσηρας, συναντήθηκε με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιο.

Ο ΥΦΕΞ κ. Κώτσηρας εξέφρασε τη βαθιά του εκτίμηση και την αμέριστη στήριξη της Ελληνικής Πολιτείας προς το σημαντικό, πολύπλευρο ποιμαντικό, πνευματικό και κοινωνικό έργο της Εκκλησίας της Κύπρου.

“Συνομίλησα με τα στελέχη της Πρεσβείας και του Προξενικού Γραφείου μας στην Κύπρο. Συζητήσαμε, ιδίως, για την αναβάθμιση που έχει επέλθει στις προξενικές υπηρεσίες με τη χρήση νέων ψηφιακών εργαλείων και τη σημασία της ουσιαστικής, αμφίδρομης επικοινωνίας με τους πολίτες. Στόχος μας να δίνουμε λύσεις στα προβλήματα των Ελλήνων πολιτών, όπου κι αν ζουν, και να βελτιώνουμε διαρκώς την καθημερινότητά τους. Τέλος, με μεγάλη χαρά είχα συνάντηση στην Πρεσβεία της Ελλάδας στην Κύπρο με εκπροσώπους συλλόγων Ελλαδιτών. Συζητήσαμε για τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Ελληνική Κυβέρνηση για τη διευκόλυνση της καθημερινότητας των Ελλήνων του εξωτερικού, την επιστολική ψήφο και την ψηφιοποίηση των υπηρεσιών προς τους πολίτες. Τους ενημέρωσα για τους στόχους του Στρατηγικού Σχεδίου του Υπουργείου Εξωτερικών για τον Απόδημο Ελληνισμό και κάλεσα κάθε ενδιαφερόμενο να συμμετάσχει στη δημόσια διαβούλευση επί του σχεδίου”, έγραψε σε ανάρτησή του ο κ. Κώτσηρας.

Ο κ. Κώτσηρας βρέθηκε το περασμένο διήμερο στην Κύπρου όπου συμμετείχε στο Παγκόσμιο Συνέδριο Κυπρίων Διασποράς.

Διαδώστε: