Εκκλησία της Κύπρου
28 Σεπτεμβρίου, 2024

Θερμή υποδοχή του Αρχιεπισκόπου Κύπρου στην Κομοτηνή

Διαδώστε:

Ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Νέας Ιουστινιανής και πάσης Κύπρου κ.κ. Γεώργιος, επισκέφθηκε με τη συνοδεία του, την πόλη της Κομοτηνής την Παρασκευή 27η Σεπτεμβρίου 2024, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο.

Το απόγευμα της αυτής ημέρας, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Κομοτηνής, τελέστηκε Επίσημη Δοξολογία για την υποδοχή του Μακαριωτάτου, παρουσία εκπροσώπων των πολιτικών και στρατιωτικών αρχών των φορέων και των Πολιτιστικών Συλλόγων της περιοχής.

Εν συνεχεία ο Μακαριώτατος προέστη της Επιμνημοσύνου Δεήσεως, υπέρ των υπό των Τούρκων αναιρεθέντων Κυπρίων Ηρώων, Κληρικών και Λαϊκών, κατά την Τουρκική εισβολή του 1974, στη μαρτυρική και αγιοτόκο Κύπρο.

Στην προσφώνησή του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μαρωνείας και Κομοτηνής κ. Παντελεήμων ευχαρίστησε προσωπικώς, όσο και εξ ονόματος όλων, τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο κ.κ. Γεώργιο για την επίσκεψή Του και εξέφρασε την ελπίδα, η σύντομη παραμονή Του στον τόπο μας να αποβεί ιδιαίτερα σημαντική, ώστε να τονιστεί η ενότητα των αδελφών λαών, των Ελλήνων και των Κυπρίων. Ευχήθηκε δε και για την άμεση και δίκαιη αποκατάσταση της παρούσης ιταμής καταστάσεως.

Κατόπιν, στο Ίδρυμα Παπανικολάου ακολούθησε επετειακή εκδήλωση «ΥΜΝΟΣ ΚΑΙ ΘΡΗΝΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΟ», από τον Σύλλογο Κυπρίων Ροδόπης, με την παρουσία πλήθους κόσμου.

Σήμερα, Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου 2024, ο Προκαθήμενος της Εκκλησίας της Κύπρου επισκέφθηκε τον Δήμαρχο Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη, τον Αντιπεριφερειάρχη Ροδόπης Μανώλη Ταπατζά και την Ιερά Μονή Παναγίας Φανερωμένης Βαθυρρύακος.

Περισσότερες φωτογραφίες στο άλμπουμ:

 

 

Διαδώστε: