11/06/2024 11/06/2024 Τη μνήμη των Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα – ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, τιμά και εορτάζει κάθε χρόνο στις 11 Ιουνίου η Ορθόδοξη Εκκλησία. «Ανήρ αγαθός ο Βαρνάβας και πλήρης Πνεύματος αγίου και πίστεως, Πρώτος των εβδομήκοντα Αποστόλων και ισοστάσιος των δώδεκα. Κλέος της Κύπρου και κήρυξ της Οικουμένης». Εόρτια ημέρα για τον...
11 Ιουνίου, 2024 - 8:57
Τελευταία ενημέρωση: 11/06/2024 - 8:21

Ο εορτασμός του Αποστόλου Βαρνάβα στην ακριτική Δερύνεια

Διαδώστε:
Ο εορτασμός του Αποστόλου Βαρνάβα στην ακριτική Δερύνεια

Τη μνήμη των Αποστόλων Βαρθολομαίου και Βαρνάβα – ιδρυτή και προστάτη της Εκκλησίας της Κύπρου, τιμά και εορτάζει κάθε χρόνο στις 11 Ιουνίου η Ορθόδοξη Εκκλησία. «Ανήρ αγαθός ο Βαρνάβας και πλήρης Πνεύματος αγίου και πίστεως, Πρώτος των εβδομήκοντα Αποστόλων και ισοστάσιος των δώδεκα. Κλέος της Κύπρου και κήρυξ της Οικουμένης».

Εόρτια ημέρα για τον Δήμο Δερύνειας αφού πανηγυρίζει ο ενοριακός ναός του Αποστόλου Βαρνάβα στον προσφυγικό Συνοικισμό.

Την παραμονή της εορτής, Δευτέρα, 10 Ιουνίου, τελέστηκε ο πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός χοροστατούντος του Μητροπολίτη Κωνσταντίας καιΑμμοχώστου κ. Βασιλείου. Την ακολουθία παρακολούθησαν επίσης οι νεοεκλεγέντες Πρόεδρος ΕΟΑ και ο αντιδήμαρχος της πόλης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων