01/08/2024 01/08/2024 Ανοικτός όλο το καλοκαίρι παραμένει ο ιερός ναός Αγίου Αρσενίου Κυπερούντας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Οι περιηγητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μοναδικό μνημείο της Κύπρου, που έχει ανεγερθεί στον Ρυθμό της Παλαιοχριστιανικής Πεντάκλιτης Ξυλόστεγης Βασιλικής, με τις κιονοστοιχίες, τα κιονόκρανα, το παλαιοχριστιανικό τέμπλο με τις μοναδικές...
01 Αυγούστου, 2024 - 14:18

Ανοικτός όλο το καλοκαίρι ο Ναό του Αγίου Αρσενίου Κυπερούντας

Διαδώστε:
Ανοικτός όλο το καλοκαίρι ο Ναό του Αγίου Αρσενίου Κυπερούντας

Ανοικτός όλο το καλοκαίρι παραμένει ο ιερός ναός Αγίου Αρσενίου Κυπερούντας από τις 10 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα. Οι περιηγητές θα έχουν την ευκαιρία να ξεναγηθούν στο μοναδικό μνημείο της Κύπρου, που έχει ανεγερθεί στον Ρυθμό της Παλαιοχριστιανικής Πεντάκλιτης Ξυλόστεγης Βασιλικής, με τις κιονοστοιχίες, τα κιονόκρανα, το παλαιοχριστιανικό τέμπλο με τις μοναδικές εικόνες και τα εξαιρετικά ψηφιδωτά που κοσμούν τον Ναό.

Στον Ιερό Ναό φυλάσσονται προς προσκύνηση τα χαριτόβρυτα λείψανα των συμπολιούχων της κοινότητας μας Αγίας Μαρίνας και Αγίου Αρσενίου του Καππαδόκη.

Επίσης οι περιηγητές θα μπορούν να επισκεφθούν τους παλαιότερους Ναούς της κοινότητας, της Αγίας Μαρίνας, του Τιμίου Σταυρού, της Παναγίας και Χρυσοσώτηρος, τα μουσεία Αγώνος ΕΟΚΑ και Αγροτικής παραδοσιακής ζωής και φυσικής ιστορίας, να απολαύσουν τα παραδοσιακά δρομάκια της παλιάς γειτονιάς, τις φυσικές ομορφιές και τα πλούσια εδέσματα των εστιατορίων του χωριού.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων