16/06/2024 16/06/2024 Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο, με την συμπλήρωση έντεκα ετών από την εις Κύριον εκδημία του Οικονόμου Γεωργίου Κίτσιου, τελέστηκε σήμερα Κυριακή, 16 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης στην Αγροκηπιά. Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συλλειτουργούντων του Πρωτοπρεσβύτερου Μάριου Νεοφύτου και του Αρχιδιακόνου π. Ραφαήλ Μισιαούλη....
16 Ιουνίου, 2024 - 15:17
Τελευταία ενημέρωση: 16/06/2024 - 15:02

Εντέκατο Μνημόσυνο π. Γεωργίου Κίτσιου στην Αγροκηπιά

Διαδώστε:
Εντέκατο Μνημόσυνο π. Γεωργίου Κίτσιου στην Αγροκηπιά

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία και ιερό Μνημόσυνο, με την συμπλήρωση έντεκα ετών από την εις Κύριον εκδημία του Οικονόμου Γεωργίου Κίτσιου, τελέστηκε σήμερα Κυριακή, 16 Ιουνίου, στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντανάσσης στην Αγροκηπιά.

Της Θείας Λειτουργίας προεξήρχε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, συλλειτουργούντων του Πρωτοπρεσβύτερου Μάριου Νεοφύτου και του Αρχιδιακόνου π. Ραφαήλ Μισιαούλη.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος αναφέρθηκε στους 318 θεοφόρους Πατέρες, που συγκρότησαν την Α’ Οικουμενική Σύνοδο στη Νίκαια της Βιθυνίας, και με την θεολογική κατάρτισή τους, την ενάρετη ζωή τους, τη διδασκαλία και την ορθή ποιμαντική τους, καθόρισαν το δόγμα της Ορθοδόξου πίστεως.

Επίσης, ο Πανιερώτατος αναφέρθηκε στα νοήματα της σημερινής Ευαγγελικής περικοπής, η οποία αποτελεί απόσπασμα της αρχιερατικής προσευχής του Χριστού, λίγο πριν από το Θείο Του Πάθος. Το πρώτο νόημα είναι η αξία και η σημαντικότητά της προσευχής στη ζωή του χριστιανού. «Πρέπει να κατανοήσουμε ότι δε νοείται πνευματική ζωή χωρίς την προσευχή. Η προσευχή είναι η πνευματική μας βιταμίνη.

Το δεύτερο είναι η αιώνιος ζωή, την οποία αποκαλύπτει ο Κύριος μέσα στο Ευαγγέλιο «αὕτη δέ ἐστιν ἡ αἰώνιος ζωή, ἵνα γινώσκωσί σε τὸν μόνον ἀληθινὸν Θεὸν καὶ ὃν ἀπέστειλας Ἰησοῦν Χριστόν».

Το τρίτο είναι η ενότητα των Μαθητών, δηλαδή η ενότητα της Εκκλησίας «Πάτερ ἅγιε͵ τήρησον αὐτοὺς ἐν τῷ ὀνόματί σου οὓς δέδωκάς μοι͵ ἵνα ὦσιν ἓν καθὼς ἡμεῖς».

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων