20/07/2024 20/07/2024 Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην κοινότητα των Αγίων Τριμιθιάς. Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστατήσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεοτόκη Φαίδωνος, τους Πρωτοπρεσβύτερους Χρίστο Βούργια και Ανδρέα Ανδρέου,...
20 Ιουλίου, 2024 - 13:40
Τελευταία ενημέρωση: 20/07/2024 - 13:24

Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στους Αγίους Τριμιθιάς

Διαδώστε:
Εσπερινός του Προφήτη Ηλία στους Αγίους Τριμιθιάς

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια τελέστηκε σήμερα Παρασκευή, 19 Ιουλίου 2024, ο Αρχιερατικός Εσπερινός στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Προφήτου Ηλιού του Θεσβίτου στην κοινότητα των Αγίων Τριμιθιάς.

Στον πανηγυρικό εσπερινό χοροστατήσε ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας, πλαισιούμενος από τον Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Θεοτόκη Φαίδωνος, τους Πρωτοπρεσβύτερους Χρίστο Βούργια και Ανδρέα Ανδρέου, τον Πρεσβύτερο Κωνσταντίνο Κωνσταντίνου, τον Αρχιδιάκονο π. Ραφαήλ Μισιαούλη και τον Ιεροδιάκονο π. Βαρθολομαίο Χαραλάμπους.

Τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Πανιερώτατος, ο οποίος επεξήγησε τον ορισμό του τι εστί προφήτης και ποιο το έργο του, και ακολούθως συγκεκριμενοποίηθηκε στο πρόσωπο και το έργο του Προφήτη Ηλιού, ο οποίος ανέστησε τον υιό της χήρας από τα Σαρεπτά της Σιδωνίας «τοῦτο ἔγνωκα, ὅτι σὺ ἄνθρωπος εἶ τοῦ Θεοῦ» (Γ´ Βασ. 17, 24) και στη παρουσία του κατά τη Μεταμόρφωση του Ιησού Χριστού στο όρος Θαβώρ.

Μετά το πέρας του εσπερινού πραγματοποιήθηκε η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας του Προφήτη Ηλιού πέριξ του Ιερού Ναού.

Ακολούθησε στο προαύλιο του Ναού η σύναξη των εκτοπισμένων κατοίκων της κοινότητος Αγίου Ηλία Αμμοχώστου, χωριό το οποίο έλκει την καταγωγή του από τον πατέρα του.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων