28/10/2024 28/10/2024 Την Κυριακή Ζ’ Λουκά, 27 Οκτωβρίου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντάνασσας στην κοινότητα Αγροκηπιάς με τον Πρωτοπρεσβύτερο Μάριο Νεοφύτου και τον ιεροδιάκονο Βαρθολομαίο. Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος πήρε αφορμή από την ευαγγελική περικοπή υπογραμμίζοντας ότι τα ευαγγέλια...
28 Οκτωβρίου, 2024 - 11:17
Τελευταία ενημέρωση: 28/10/2024 - 11:23

Κυριακή Ζ΄Λουκά στη Αγροκηπιά

Διαδώστε:
Κυριακή Ζ΄Λουκά στη Αγροκηπιά

Την Κυριακή Ζ’ Λουκά, 27 Οκτωβρίου 2024, ο Πανιερώτατος Μητροπολίτης Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐας χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Παναγίας Χρυσοπαντάνασσας στην κοινότητα Αγροκηπιάς με τον Πρωτοπρεσβύτερο Μάριο Νεοφύτου και τον ιεροδιάκονο Βαρθολομαίο.

Στο κήρυγμά του ο Πανιερώτατος πήρε αφορμή από την ευαγγελική περικοπή υπογραμμίζοντας ότι τα ευαγγέλια αποτελούν ένα ανοιχτό βιβλίο οδηγού που μας άφησε ο Χριστός στη γη έτσι όταν θα έφευγε σωματικά από κοντά μας να παραμείνει η καθοδηγητική παρουσία του όχι μόνο πνευματικά αλλά και πρακτικά μέσα από συμβουλές, παραβολές, παραδείγματα και σοφά αποφθέγματα. Στον διαχρονικό λοιπόν αυτό οδηγό των αρετών σήμερα Κυριακή Ζ΄ Λουκά τόσο ο Ιάειρος, όσο και η αιμορροούσα γυναίκα αποτελούν χαρακτηριστικά παραδείγματα των ανθρώπων που βιώνουν εύτονο πόνο, φόβο και ανυπέρβλητα προβλήματα που τους οδηγούν σε απογοήτευση και αδιέξοδα. της εκάστοτε εποχής. Οι άνθρωποι όταν βιώνουν έντονες καταστάσεις τραυματίζονται και πολλές φορές πέφτουν σε απόγνωση ιδιαίτερα όταν τους συκοφαντούν, όταν δικοί τους άνθρωποι με ένα ψεύτικο προσωπείο τελικά προδώσουν την εμπιστοσύνη τους οί άλλοι που θεωρούσαν ηθικούς και υπεράνω πάσης υποψίας τελικά τους ξεγελούν με μια ψεύτικη και ιδιοτελή αγάπη η οποία από γνήσια που πίστευαν ότι είναι, τελικά αποδεικνύεται κάλπικη και πλάνη χρήσιμη μόνο ως εργαλείο για να τους εκμεταλλευτούν προς ίδιον όφελος.

Στη συνέχεια αφού ο Πανιερώτατος ανέλυσε την προτροπή του Ιησού προν τον Ιάειρο «Μη Φοβού. Μόνο πίστευε» ανέλυσε τα οφέλη της πίστεως και πως πρέπει οι χριστιανοί να αντιμετωπίζουν τους πειρασμούς και τις δοκιμασίες στη ζωή τους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων