15/07/2024 15/07/2024 Το βράδυ του Σαββάτου, 13 Ιουλίου 2024, στην πολιτιστική σκηνή της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής πραγματοποιήθηκε συναυλία αφιερωμένη στα 50 χρόνια, που συμπληρώνονται εφέτος, από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974. Τα τραγούδια, που ερμηνεύθηκαν, από τους Πάρη Παράσχο, Δημήτρη Μεσημέρη, Κατερίνα Παράσχου, Φρειδερίκη Τομπάζου και Ανδρέα Ελεσνίτσαλη, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια...
15 Ιουλίου, 2024 - 10:42
Τελευταία ενημέρωση: 15/07/2024 - 10:45

Πολλαπλά μηνύματα στη συναυλία της Μητρόπολης Ταμασού για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή του 1974

Διαδώστε:
Πολλαπλά μηνύματα στη συναυλία της Μητρόπολης Ταμασού για τα 50 χρόνια από το πραξικόπημα και την Τουρκική εισβολή του 1974

Το βράδυ του Σαββάτου, 13 Ιουλίου 2024, στην πολιτιστική σκηνή της Ιεράς Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής πραγματοποιήθηκε συναυλία αφιερωμένη στα 50 χρόνια, που συμπληρώνονται εφέτος, από το πραξικόπημα και την τουρκική εισβολή του 1974.

Τα τραγούδια, που ερμηνεύθηκαν, από τους Πάρη Παράσχο, Δημήτρη Μεσημέρη, Κατερίνα Παράσχου, Φρειδερίκη Τομπάζου και Ανδρέα Ελεσνίτσαλη, υπό την καλλιτεχνική επιμέλεια του Γιώργου Καλογήρου ήταν αφιερωμένα στα πατρογονικά μας εδάφη, τα οποία καταπατούνται εδώ και 50 χρόνια από τον Τούρκο εισβολέα, στους αγνοούμενους και πρόσφυγες, και στον ξεριζωμό και την αδικία τόσο ετών.

Παρέστησαν ο Εξοχώτατος Πρέσβης της Ελλάδος στην Κύπρο, κ. Ιωαννης Παπαμελετίου, ο Πρόεδρος Ένωσης Κατεχόμενων Κοινοτήτων, κ. Λευτέρης Αντωνίου, ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως, Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, ο Πρόεδρος του Συνδέσμου Αποστράτων Αξιωματικών Κυπριακού Στρατού υποστράτηγος Ε.α Αλέξης Χαραλάμπους, ο κ. Θανάσης Τσώκος, ο επιστημονικός διευθυντης του ΚΕΝΘΕΑ, κ. Κυριάκος Βερεσιέ, και πλήθος κόσμου.

“Η εκδήλωση, η οποία συγκίνησε όλους τους παρευρισκομένους έστειλε πολλά μηνύματα με το κατεξοχήν μήνυμα πως δεν υπάρχει επίλογος στο Κυπριακό και δεν θα επιτρέψουμε να υπάρξει επίλογος, παρά το γεγονός πως κάποιοι θέλουν και ζητούν επίλογο του Κυπριακού. Η εκδήλωση αυτή, όπως και άλλες που θα πραγματοποιηθούν κατά το έτος, αποτελούν εθνική αφύπνιση και ιστορική γνώση και ιστορική αλήθεια”, τονίζει στην ανακοίνωση της η Ιερά Μητρόπολη Ταμασού και Ορεινής.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων