03/03/2022 03/03/2022 του Νίκου Οικονόμου / ope.gr Το σχέδιο υποδοχής και στήριξης των προσφύγων από την Ουκρανία που έχουν καταφύγει στην Πολωνία εξαιτίας της Ρωσικής εισβολής που μαίνεται για όγδοη μέρα, γνωστοποιεί η Εκκλησία της Πολωνίας. Ενορίες, μοναστήρια, όπως η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ονουφρίου στην Ιαμπλέτσνα, ιδρύματα, καθώς και απλοί πιστοί και οικογένειες σε διάφορες πόλεις...
03 Μαρτίου, 2022 - 16:35
Τελευταία ενημέρωση: 03/03/2022 - 23:11

Η Εκκλησία της Πολωνίας στηρίζει τους πρόσφυγες της Ουκρανίας

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Πολωνίας στηρίζει τους πρόσφυγες της Ουκρανίας
  • του Νίκου Οικονόμου / ope.gr

Το σχέδιο υποδοχής και στήριξης των προσφύγων από την Ουκρανία που έχουν καταφύγει στην Πολωνία εξαιτίας της Ρωσικής εισβολής που μαίνεται για όγδοη μέρα, γνωστοποιεί η Εκκλησία της Πολωνίας.

Ενορίες, μοναστήρια, όπως η Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή Αγίου Ονουφρίου στην Ιαμπλέτσνα, ιδρύματα, καθώς και απλοί πιστοί και οικογένειες σε διάφορες πόλεις και χωριά, έχουν ήδη υποδεχτεί το πρώτο κύμα προσφύγων.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση, γίνεται επίσης γνωστό ότι Μητροπόλεις και Επισκοπές σε συνεργασία με ενορίες και ιδρύματα, προετοιμάζονται να υποδεχτούν και να προσφέρουν βοήθεια σε πρόσφυγες. Παράλληλα, συλλογή ανθρωπιστικής βοηθείας πραγματοποιείται σε πόλεις όπως η Βαρσοβία, το Λούμπλιν, το Βρότσλαβ, το Λοτζ, καθώς και σε ενορίες και ιδρύματα.

Την ίδια ώρα, στην πόλη Βαλτς συγκροτείται Κέντρο Μετεγκατάστασης Προσφύγων.

Στην ανακοίνωση της η Εκκλησία της Πολωνίας σημειώνει, μεταξύ άλλων, ότι εκτός από τις προαναφερόμενες δράσεις, λαμβάνονται επίσης μια σειρά από πρόσθετες πρωτοβουλίες όπως: προσφορά διαμονής από πιστούς, μεταφορά από τα σύνορα, δωρεάν παροχή ιατρικής βοήθειας και φαρμάκων κ.α.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων