04/07/2023 04/07/2023 Τις ευχές της για την εκλογή του Πολωνού βουλευτή Ευγένιου Τσικβίν στη θέση του Προέδρου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) εξέφρασε η Εκκλησία της Πολωνίας. Η εκλογή έγινε κατά τη διάρκεια της επετειακής 30ης συνέλευσης της ΔΣΟ στη Χαλκιδική, η οποία έλαβε χώρα από τις 29 έως τις 3 Ιουλίου. “Είθε ο Θεός να ευλογεί...
04 Ιουλίου, 2023 - 12:58
Τελευταία ενημέρωση: 04/07/2023 - 13:04

Η Εκκλησία της Πολωνίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της ΔΣΟ

Διαδώστε:
Η Εκκλησία της Πολωνίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της ΔΣΟ

Τις ευχές της για την εκλογή του Πολωνού βουλευτή Ευγένιου Τσικβίν στη θέση του Προέδρου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) εξέφρασε η Εκκλησία της Πολωνίας.

Η εκλογή έγινε κατά τη διάρκεια της επετειακής 30ης συνέλευσης της ΔΣΟ στη Χαλκιδική, η οποία έλαβε χώρα από τις 29 έως τις 3 Ιουλίου. “Είθε ο Θεός να ευλογεί το έργο του βουλευτή Τσικβίν για το κοινό καλό και την ανθρώπινη ενότητα”, εύχεται η Εκκλησία της Πολωνίας.

Στη συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι 19 κοινοβουλίων, και συγκεκριμένα από την Αίγυπτο, Αιθιοπία, Αλβανία, Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ιράν, Κύπρο, Ουγγαρία, Ουγκάντα, Παλαιστίνη, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Σουδάν. Ο νέος πρόεδρος αντικαθιστά τον μέχρι πρότινος προεδρεύοντα, μέλος της Ρωσικής Δούμα, Σεργκέι Γκαβρίλοφ.

Ο Ευγένιος Τσικβίν είναι συνιδρυτής της Ορθόδοξης Αδελφότητας Νέων, η οποία ιδρύθηκε το 1981 και αποτέλεσε την πρώτη οργάνωση Ορθόδοξης νεολαίας στο μπλοκ των σοσιαλιστικών χωρών.

Κατά την επετειακή συνέλευση ομόφωνη ήταν η επανεκλογή του Μάξιμου Χαρακόπουλου στη θέση του επικεφαλής Γενικού Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Μ. Χαρακόπουλος επανεξελέγη επικεφαλής της Γ. Γραμματείας της ΔΣΟ – Πολωνός ο νέος πρόεδρος

Χαλκιδική: “Αποχρωματισμός της Ευρώπης από τις χριστιανικές αξίες” στο πόρισμα της ΔΣΟ

Μ. Χαρακόπουλος στην ΔΣΟ: Η αποχριστιανοποίηση υπονομεύει την ευρωπαϊκή ενότητα

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Αναβαθμίζεται διαρκώς το διεθνές κύρος της ΔΣΟ

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων