Εκκλησία της Πολωνίας
04 Ιουλίου, 2023

Η Εκκλησία της Πολωνίας για την εκλογή του νέου Προέδρου της ΔΣΟ

Διαδώστε:

Τις ευχές της για την εκλογή του Πολωνού βουλευτή Ευγένιου Τσικβίν στη θέση του Προέδρου της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.) εξέφρασε η Εκκλησία της Πολωνίας.

Η εκλογή έγινε κατά τη διάρκεια της επετειακής 30ης συνέλευσης της ΔΣΟ στη Χαλκιδική, η οποία έλαβε χώρα από τις 29 έως τις 3 Ιουλίου. “Είθε ο Θεός να ευλογεί το έργο του βουλευτή Τσικβίν για το κοινό καλό και την ανθρώπινη ενότητα”, εύχεται η Εκκλησία της Πολωνίας.

Στη συνέλευση συμμετείχαν εκπρόσωποι 19 κοινοβουλίων, και συγκεκριμένα από την Αίγυπτο, Αιθιοπία, Αλβανία, Αρμενία, Βόρεια Μακεδονία, Βοσνία-Ερζεγοβίνη, Βουλγαρία, Γεωργία, Ελλάδα, Ιορδανία, Ιράν, Κύπρο, Ουγγαρία, Ουγκάντα, Παλαιστίνη, Πολωνία, Ρουμανία, Σερβία και Σουδάν. Ο νέος πρόεδρος αντικαθιστά τον μέχρι πρότινος προεδρεύοντα, μέλος της Ρωσικής Δούμα, Σεργκέι Γκαβρίλοφ.

Ο Ευγένιος Τσικβίν είναι συνιδρυτής της Ορθόδοξης Αδελφότητας Νέων, η οποία ιδρύθηκε το 1981 και αποτέλεσε την πρώτη οργάνωση Ορθόδοξης νεολαίας στο μπλοκ των σοσιαλιστικών χωρών.

Κατά την επετειακή συνέλευση ομόφωνη ήταν η επανεκλογή του Μάξιμου Χαρακόπουλου στη θέση του επικεφαλής Γενικού Γραμματέα της Διακοινοβουλευτικής Συνέλευσης Ορθοδοξίας.

Διαβάστε επίσης: 

Ο Μ. Χαρακόπουλος επανεξελέγη επικεφαλής της Γ. Γραμματείας της ΔΣΟ – Πολωνός ο νέος πρόεδρος

Χαλκιδική: “Αποχρωματισμός της Ευρώπης από τις χριστιανικές αξίες” στο πόρισμα της ΔΣΟ

Μ. Χαρακόπουλος στην ΔΣΟ: Η αποχριστιανοποίηση υπονομεύει την ευρωπαϊκή ενότητα

Μάξιμος Χαρακόπουλος: Αναβαθμίζεται διαρκώς το διεθνές κύρος της ΔΣΟ

Διαδώστε: