01/06/2024 02/06/2024 Η ετήσια συνάντηση πρεσβυτέρων της Επισκοπής Βαρσοβίας-Μπιέλσκι πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου στη Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Μάρθας και Μαρίας στο Όρος Γκραμπάρκα στην Πολωνία. Ο Επίσκοπος Σιεμιατίτσε κ. Βαρσανούφιος τέλεσε την Θεία Λειτουρία, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας και ο Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος. Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος...
01 Ιουνίου, 2024 - 13:47
Τελευταία ενημέρωση: 02/06/2024 - 18:17

Η ετήσια συνάντηση πρεσβυτέρων της Επισκοπής Βαρσοβίας-Μπιέλσκι στο Όρος Γκραμπάρκα στην Πολωνία

Διαδώστε:
Η ετήσια συνάντηση πρεσβυτέρων της Επισκοπής Βαρσοβίας-Μπιέλσκι στο Όρος Γκραμπάρκα στην Πολωνία

Η ετήσια συνάντηση πρεσβυτέρων της Επισκοπής Βαρσοβίας-Μπιέλσκι πραγματοποιήθηκε στις 30 Μαΐου στη Γυναικεία Ιερά Μονή Αγίας Μάρθας και Μαρίας στο Όρος Γκραμπάρκα στην Πολωνία.

Ο Επίσκοπος Σιεμιατίτσε κ. Βαρσανούφιος τέλεσε την Θεία Λειτουρία, ενώ παρέστησαν συμπροσευχόμενοι ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας και ο Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος αναφέρθηκε στις προκλήσεις που θέτει ο σύγχρονος κόσμος σε κάθε χριστιανό. Τόνισε την ανάγκη προστασίας της ζωής, του βασικού κοινωνικού ιστού της οικογένειας, και της εμβάθυνσης στην πνευματική ζωή σε ατομικό, οικογενειακό και ενοριακό επίπεδο. Η οικογένεια του ιερέα θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα, όπως επεσήμανε ο Μακαριώτατος. Αυτό απαιτεί από κάθε μέλος της οικογένειας του ιερέα να έχει επίγνωση και ευθύνη για κάθε συμπεριφορά και κάθε λέξη. Όλο και περισσότερα νέα φαινόμενα που κυριαρχούν στην καθημερινή ζωή και έρχονται σε αντίθεση με την πίστη και την παράδοση της Ορθόδοξης Εκκλησίας απαιτούν κάθε φορά να αξιολογούνται και να αποστασιοποιούνται με αποφασιστικότητα, όπως τόνισε. Χρειάζεται πολλή σοφία, σύνεση και διακριτικότητα για να ενώσουμε, όχι να διχάσουμε, όπως είπε χαρακτηριστικά ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας.

Το θέμα της φετινής συνάντησης ήταν: «Η εκτίμησή μου, ως μητέρα, για τις αλλαγές που συντελούνται στον σύγχρονο ορθόδοξο κόσμο. Προτάσεις». Ανοίγοντας τη συνάντηση, ο Μακαριώτατος μύησε στο κοινό το θέμα. Την κύρια ομιλία ετοίμασε η πρεσβυτέρα Elżbieta Aleksiejuk από τη Βαρσοβία. Στη συνέχεια μίλησε η πρεσβυτέρα Ewa Żukowicka από την Orla.

Πηγή: orthodox.pl (φωτογραφίες: πρωτοδιάκονος Mirosław Demczuk, Barbara Chilińska)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων