21/03/2022 21/03/2022 Οι Ορθόδοξοι κάτοικοι της Βαρσοβίας παρευρέθηκαν στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό, την Κυριακή Β’ Νηστειών, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής. Στην Ακολουθία προεξήρχε ο Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος, πλασιούμενος από τον κλήρο της περιφέρειας της Βαρσοβίας. Εκ του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Κατά τον θείο...
21 Μαρτίου, 2022 - 14:56
Τελευταία ενημέρωση: 21/03/2022 - 19:57

Ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στη Βαρσοβία

Διαδώστε:
Ο Γ’ Κατανυκτικός Εσπερινός στη Βαρσοβία

Οι Ορθόδοξοι κάτοικοι της Βαρσοβίας παρευρέθηκαν στον Γ’ Κατανυκτικό Εσπερινό, την Κυριακή Β’ Νηστειών, στον Μητροπολιτικό Καθεδρικό Ναό της Αγ. Μαρίας Μαγδαληνής. Στην Ακολουθία προεξήρχε ο Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος, πλασιούμενος από τον κλήρο της περιφέρειας της Βαρσοβίας. Εκ του ιερού βήματος παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.

Κατά τον θείο λόγο του, ο Θεοφιλέστατος είπε, μεταξύ άλλων: “Πριν από τη συμβολική αναπαράσταση της σταύρωσης του Χριστού, κρατάμε στο μυαλό μας τον Σταυρό που μετέφερε ο Χριστός στον Γολγοθά. Ο σταυρός αντιπροσωπεύει τη θυσία του Υιού του Θεού. Ο Ιησούς Χριστός θυσιάζεται για τη σωτηρία της ανθρωπότητας. Πρόκειται θεία θυσία αγάπης”.

Στη συνέχεια, ο Θεοφιλέστατος πρόσθεσε ότι” προσκυνώντας τον Σταυρό του Χριστού, αυτό μας γεμίζει με την ελπίδα που μας έδωσε ο Θεός μέσω της νίκης του επί του θανάτου, καθώς και την ελπίδα για ανάσταση και ζωή στη Βασιλεία των Ουρανών”.

Ο Θεοφιλέστατος ευχήθηκε στους πιστούς, που προσεύχονταν στον καθεδρικό ναό, να αγιαστεί η λογική και οι αισθήσεις στο δύσκολο και στενό δρόμο που οδηγεί στη Βασιλεία των Ουρανών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων