22/08/2024 22/08/2024 Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας επισκέφθηκε το ναό της Αγίας Σοφίας στη Βαρσοβία, όπου ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση και την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών εντός του ναού. Επί του παρόντος, οι εργασίες αγιογράφησης επικεντρώνονται στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα το οποίο βρίσκεται στο πλαϊνό μέρος του...
22 Αυγούστου, 2024 - 9:19
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2024 - 9:21

Ο Μητροπολίτης Σάββας επισκέφθηκε την Αγία Σοφία της Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σάββας επισκέφθηκε την Αγία Σοφία της Βαρσοβίας

Την Τετάρτη 21 Αυγούστου 2024, ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας επισκέφθηκε το ναό της Αγίας Σοφίας στη Βαρσοβία, όπου ενημερώθηκε για την τρέχουσα κατάσταση και την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών εντός του ναού.

Επί του παρόντος, οι εργασίες αγιογράφησης επικεντρώνονται στο παρεκκλήσιο του Αγίου Παντελεήμονα το οποίο βρίσκεται στο πλαϊνό μέρος του ναού.

Πρόκειται για ένα ναό ο οποίος αποτελεί σύμβολο για την Εκκλησία της Πολωνίας καθώς κατασκευάστηκε κατά τα πρότυπα της Αγίας Σοφίας στην  Κωνσταντινούπολη. Είναι η “Αγιά Σοφιά” των Ορθόδοξων Πολωνών  ενώ υπενθυμίζεται ότι τον θεμέλιο λίθο είχε θέση ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. 

Τα εγκαίνια του ναού είχε τελέσει τον Μάιο του 2023 ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας κ.κ. Σάββας ο οποίος είχε χαρακτηρίσει την ολοκλήρωση του έργου αυτού ως το σπουδαιότερο κατά την διάρκεια της Πρωθιεραρχίας του. Η Αγία Σοφιά της Βαρσοβίας ήταν ο πρώτος Ορθόδοξος ναός που ανοικοδομήθηκε στην Πολωνία μετά το πέρασμα ενός περίπου αιώνα.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων