21/06/2023 21/06/2023 Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας παρέστη στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής της Βαρσοβίας. Πριν την εκδήλωση, τελέστηκε θεία λειτουργία. Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Σχολείου καθ. π. Jerzy Tofiluk, αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής Β΄ Ματθαίου τόνισε ότι οι Απόστολοι άφησαν ό,τι είχαν για να ακολουθήσουν τον...
21 Ιουνίου, 2023 - 13:50
Τελευταία ενημέρωση: 21/06/2023 - 13:27

Ο Μητροπολίτης Σάββας στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής της Βαρσοβίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Σάββας στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής της Βαρσοβίας

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας παρέστη στην τελετή αποφοίτησης των σπουδαστών της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής της Βαρσοβίας.

Πριν την εκδήλωση, τελέστηκε θεία λειτουργία. Στη συνέχεια, ο Πρύτανης του Σχολείου καθ. π. Jerzy Tofiluk, αναφερόμενος στο ευαγγελικό ανάγνωσμα της Κυριακής Β΄ Ματθαίου τόνισε ότι οι Απόστολοι άφησαν ό,τι είχαν για να ακολουθήσουν τον Χριστό, και ότι η στάση τους θα πρέπει να αποτελεί παράδειγμα για τους ιεροδιδασκάλους.

Από τη μεριά τους, οι απόφοιτοι ανέφεραν ότι κατά τη διάρκεια της τριετούς φοίτησης το ιεροσπουδαστήριο ήταν το δεύτερο σπίτι τους, και ότι όπως πριν από τρία χρόνια ήταν δύσκολο να αποχωριστούν το σπίτι της οικογένειάς τους, έτσι και τώρα είναι δύσκολο να αποχωριστούν το ιεροδιδασκαλείο.

Μεγάλη συγκίνηση επικράτησε και κατά την τελετή αποφοίτησης. Ο Πρύτανης, οι καθηγητές και οι απόφοιτοι μοιράστηκε σκέψεις και προβληματισμούς που σχετίζονται όχι μόνο με τα περασμένα χρόνια, αλλά και με το μέλλον, τα καθήκοντα που αντιμετωπίζουν οι απόφοιτοι που αποχωρούν.

 

Πηγή: orthodox.pl ( Grzegorz Wasiluk)

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων