25/01/2024 25/01/2024 Στην ετήσια συνάντηση εκπροσώπων Εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων της Πολωνίας, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Προέδρου της χώρας, Αντρέι Ντούντα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συμμετείχε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας.  Ο Μακαριώτατος μαζί με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας, είχε σύντομη επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Πολωνίας. “Σας ευχαριστούμε...
25 Ιανουαρίου, 2024 - 9:07
Τελευταία ενημέρωση: 25/01/2024 - 9:18

Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας Σάββας στο Προεδρικό Μέγαρο της Πολωνίας

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας Σάββας στο Προεδρικό Μέγαρο της Πολωνίας

Στην ετήσια συνάντηση εκπροσώπων Εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων της Πολωνίας, η οποία πραγματοποιείται με πρωτοβουλία του Προέδρου της χώρας, Αντρέι Ντούντα, στο Προεδρικό Μέγαρο, συμμετείχε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. 

Ο Μακαριώτατος μαζί με τους υπόλοιπους εκπροσώπους των θρησκευτικών κοινοτήτων της χώρας, είχε σύντομη επικοινωνία με τον Πρόεδρο της Πολωνίας.

“Σας ευχαριστούμε που συνδημιουργήσατε το έθνος μας μέσω της παρουσίας σας, της καθημερινής εργασίας και της πνευματικής υπηρεσίας προς τους συμπατριώτες σας”, είπε στον χαιρτισμό του ο Πρόεδρος Ντούντα, κατά τη διάρκεια της τελετής. Όπως τόνισε, “το πολωνικό έθνος είναι μια κοινότητα ανθρώπων που αντιμετωπίζουν την Πολωνία ως πατρίδα τους, αγαπούν την παράδοσή μας και ό,τι είναι πολωνικό, ανεξαρτήτως καταγωγής, εθνοτικής καταγωγής, θρησκείας και ιδανικών”.

Ο πρόεδρος τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια υπήρξε μεγάλη κοινωνική αναταραχή που οφείλεται στις ανησυχίες για το μέλλον και την ασφάλεια ενόψει του πολέμου στην Ουκρανία. Τόνισε ότι οι Πολωνοί καλωσόρισαν τους πρόσφυγες που διέφυγαν από τη ρωσική επιθετικότητα στα σπίτια τους, «παρέχοντας υποστήριξη, καρδιά και καθημερινή βοήθεια».

Τέλος, ευχαρίστησε όλους τους εκπροσώπους των εκκλησιών και θρησκευτικών κοινοτήτων και διαβεβαίωσε ότι θα είναι πάντα πρόθυμος για συνεργασίες προς όφελος της χώρας και των πολιτών της.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων