18/07/2024 18/07/2024 Πανηγυρικά εορτάστηκε η Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου Turkowice (Τουρκουβίτσε) στο ομώνυμο γυναικείο ορθόδοξο μοναστήρι στο Turkowice της δυτικο-κεντρικής Πολωνίας, το διήμερο 14-15 Ιουλίου. Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χελμ κ. Άβελ, ενώ συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Πσέμυσλ και Γκορλίτσε κ. Παΐσιος και πλήθος προσκυνητών από τις περιοχές Μπιαλιστόκ, Λούμπλιν, Bielsk Podlaski, Biłgoraj....
18 Ιουλίου, 2024 - 17:54
Τελευταία ενημέρωση: 18/07/2024 - 17:40

Πολωνία: Η εορτή της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου Turkowice στην ομώνυμη Ιερά Μονή

Διαδώστε:
Πολωνία: Η εορτή της Ιεράς Εικόνας της Υπεραγίας Θεοτόκου Turkowice στην ομώνυμη Ιερά Μονή

Πανηγυρικά εορτάστηκε η Ιερά Εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου Turkowice (Τουρκουβίτσε) στο ομώνυμο γυναικείο ορθόδοξο μοναστήρι στο Turkowice της δυτικο-κεντρικής Πολωνίας, το διήμερο 14-15 Ιουλίου. Των Ιερών Ακολουθιών προεξήρχε ο Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χελμ κ. Άβελ, ενώ συμμετείχαν ο Αρχιεπίσκοπος Πσέμυσλ και Γκορλίτσε κ. Παΐσιος και πλήθος προσκυνητών από τις περιοχές Μπιαλιστόκ, Λούμπλιν, Bielsk Podlaski, Biłgoraj.

Κατά τη διάρκεια των ακολουθιών έψαλε η χορωδία του κλήρου της τοπικής μητρόπολης υπό τη διεύθυνση του διακόνου Ivan Natiazhko.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Παΐσιος, ο οποίος αναφέρθηκε στην πνευματική κατάσταση του σύγχρονου ανθρώπου, καθώς και στην ιστορία της Ιεράς Μονής.

Μεγάλη ήταν η συνεισφορά στην οργάνωση των εορταστικών εκδηλώσεων της Ορθόδοξης Αδελφότητας Νέων της Επισκοπής Λούμπλιν και Χελμ.

Στο τέλος της τελετής μίλησε ο Αρχιεπίσκοπος κ. Άβελ και ευχαρίστησε όλους για τη συμμετοχή στον πανηγυρικό εορτασμό.

 

Πηγή: orthodox.pl π. Korneliusz Wilkiel – φωτογραφίες: Dmytro Pokhyliuk

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων