Εκκλησία της Πολωνίας
07 Οκτωβρίου, 2024

Πολωνίας Σάββας: Το λειτούργημα του Ιερέα είναι θυσιαστικό

Διαδώστε:

Την Κυριακή 6 Οκτωβρίου 2024, κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας στον Καθεδρικό Ναό της Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής στη Βαρσοβία, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας Σάββας χειροτόνησε ιερέα, απόφοιτο της Ορθόδοξης Θεολογικής Σχολής της Βαρσοβίας, τον Διάκονο Ματθαίο Januszewski. Τον Προκαθήμενο της Εκκλησίας της Πολωνίας συλλειτούργησαν ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπιέλσκ κ. Γρηγόριος, πρεσβύτεροι και διάκονοι. 

 

Απευθυνόμενος στον νέο πρεσβύτερο, ο Μακαριώτατος τόνισε τη σημασία της Θείας Ευχαριστίας ως πηγή της ζωής της Εκκλησίας, χωρίς την οποία η Εκκλησία δεν μπορεί να λειτουργήσει. Το καθήκον κάθε ιερέα είναι να συνεχίσει το μυστήριο αυτό, το οποίο αγιάζει την ανθρωπότητα και το περιβάλλον της. Λαμβάνοντας υπόψη τα παραπάνω, η Ορθόδοξη Εκκλησία διατηρεί την αποστολική διαδοχή, η οποία συνεχίζεται μέχρι σήμερα.

Ο Μακαριώτατος σημείωσε ότι το λειτούργημα ενός ιερέα είναι πολύ όμορφο, αλλά και θυσιαστικό. Απαιτεί βαθιά πίστη, διακριτικότητα, σοφία και προσοχή από κάθε κληρικό. Η ιεροσύνη συγκρίθηκε από τον Μακαριώτατο ως ανάβαση στον Γολγοθά με τον Χριστό. Αυτός είναι δρόμος μαρτυρίου, γιατί ο ιερέας προσεύχεται όχι μόνο για τους αγαπημένους του, αλλά και για τους ενορίτες του και όλο τον κόσμο.

Συνοψίζοντας, ο Μητροπολίτης Πολωνίας ευχήθηκε στον νέο ιερέα η διακονία του να είναι ευλογημένη από τον Θεό, γεμάτη χαρά και ευχαρίστηση. Απευθυνόμενος στη σύζυγο του κληρικού, ευχήθηκε πολλή κατανόηση και συμπαράσταση.

Καταλήγοντας, ο Μακαριώτατος Μητροπολίτης Πολωνίας ευχαρίστησε τους γονείς του π. Ματθαίου για την ανατροφή του γιου του, καθώς και στην οικογένειά του, τους συναδέλφους και τους φίλους του.

Στη συνέχεια ο π. Ματθαίος έδωσε την πρώτη ευλογία και στη συνέχεια δέχτηκε ευχές από την οικογένεια και τους τοπικούς ενορίτες.

 

 

Διαδώστε: