14/07/2024 14/07/2024 Τα Ονομαστήριά του εόρτασε ο Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος την ημέρα εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με το παλαιό εορτολόγιο. Την Παραμονή της εορτής Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε από τον Επίσκοπο Χαϊνούβκα στον Ιερό Ναό της Χαϊνούβκα. Ανήμερα της εορτής προεξήρχε στη Θεία Λειτουρία στην ενορία του Αγίου Δημητρίου στην ίδια περιοχή. Τον θείο...
14 Ιουλίου, 2024 - 17:37
Τελευταία ενημέρωση: 14/07/2024 - 17:55

Τα Ονομαστήρια του Επισκόπου Χαϊνούβκα Παύλου

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Επισκόπου Χαϊνούβκα Παύλου

Τα Ονομαστήριά του εόρτασε ο Επίσκοπος Χαϊνούβκα κ. Παύλος την ημέρα εορτής των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου, με το παλαιό εορτολόγιο.

Την Παραμονή της εορτής Ιερά Αγρυπνία τελέστηκε από τον Επίσκοπο Χαϊνούβκα στον Ιερό Ναό της Χαϊνούβκα. Ανήμερα της εορτής προεξήρχε στη Θεία Λειτουρία στην ενορία του Αγίου Δημητρίου στην ίδια περιοχή.

Τον θείο λόγο κήρυξε ο ιερέας της συγκεκριμένης ενορίας π. Paweł Korszak. Μεταξύ άλλων τόνισε ότι οι Άγιοι Απόστολοι Πέτρος και Παύλος αποτελούν πρότυπα και επεσήμανε τον ιδιαίτερο ρόλο της προσευχής και της μετάνοιας στη ζωή του χριστιανού.

Στο τέλος ο Επίσκοπος κ. Παύλος απηύθυνε ομιλία, ευχαρίστησε όλους όσοι συμμετείχαν στους εορτασμούς, και μετέφερε την ευλογία και τις ευχές του Μακαριωτάτου Μητροπολίτη Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββα.

  

Πηγή: orthodox.pl – π. Μάρεκ Γιούρτσουκ – φωτογραφίες: π. Νικήτα Καζακέβιτς

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων