26/01/2024 26/01/2024 Τα Ονομαστήριά του εόρτασε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας 25 Ιανουαρίου. Ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπιέλσκ κ. Γρηγόριος προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Καθερικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συλλειτουργούντος των Επισκόπων  Χαϊνούβκα κ. Παύλου, Σιεμιατίτσε κ. Βαρσανούφιου. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας. Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος Μπιαλίστοκ και Γκδάνσκ κ. Ιάκωβος...
26 Ιανουαρίου, 2024 - 13:05
Τελευταία ενημέρωση: 26/01/2024 - 13:11

Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα

Διαδώστε:
Τα Ονομαστήρια του Μητροπολίτη Βαρσοβίας Σάββα

Τα Ονομαστήριά του εόρτασε ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας 25 Ιανουαρίου. Ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπιέλσκ κ. Γρηγόριος προεξήρχε στη Θεία Λειτουργία στον Καθερικό Ναό Αγίας Μαρίας Μαγδαληνής, συλλειτουργούντος των Επισκόπων  Χαϊνούβκα κ. Παύλου, Σιεμιατίτσε κ. Βαρσανούφιου. Παρέστη συμπροσευχόμενος ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας.

Μετά την Θεία Λειτουργία, ο Αρχιεπίσκοπος Μπιαλίστοκ και Γκδάνσκ κ. Ιάκωβος τέλεσε δέηση υπέρ υγείας και μακροζωίας του Μακαριωτάτου.

Ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Λούμπλιν και Χελ κ. Άβελ, εκ μέρους του Συμβουλίου των Επισκόπων, ευχήθηκε στον Μακαριώτατο υγεία, και ζήτησε τη μεσιτεία της Θεοτόκου και του Αγίου Σάββα στις καθημερινές δυσκολίες.

Ο Μακαριώτατος κ.κ. Σάββας ευχαρίστησε για τις ευχές, και στη συνέχεια μίλησε για την σημερινή γεωπολιτκή κατάσταση. Μάλιστα ανέφερε ότι για να ξεπεράσουμε όλους τους πειρασμούς των δυνάμεων του σκότους θα πρέπει να υπάρχει ισχυρή πίστη βασισμένη στον Χριστό και στη ζωή της Εκκλησίας.

  

Κεντρική φωτογραφία αρχείου

Φωτογραφίες στο κείμενο:

Φωτογραφίες: orthodox.pl (Jarosław Charkiewicz)

Πηγή: orthodox.pl

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων