Εκκλησία της Πολωνίας
30 Μαΐου, 2024

Βαρσοβίας Σάββας: Δώρο Θεού ο ναός της Αγίας Σοφίας

Διαδώστε:

Ιερά Αγρυνία τελέστηκε την παραμονή και πανηγυρική Θεία Λειτουργία ανήμερα της Μεσοπεντηκοστής, 29 Μαΐου, στον Καθεδρικό Ναό που είναι αφιερωμένος στην του Θεού Σοφία στη Βαρσοβία.

Στη Θεία Λειτουργία προέστη ο Μητροπολίτης Βαρσοβίας και πάσης Πολωνίας κ.κ. Σάββας. Συλλειτούργησε ο Πανιερώτατος Αρχιεπίσκοπος Μπιέλσκ κ. Γρηγόριος ο οποίος κήρυξε και τον θείο λόγο.

Στην ομιλία του ο Μακαριώτατος κ. Σάββας υπενθύμισε ότι ο άνθρωπος δημιουργήθηκε από τον Θεό για να μπορέσει η ανθρωπότητα να συμμετάσχει στη Βασιλεία των Ουρανών και να δοξάζει συνεχώς τον Κύριό της. Τόνισε επίσης ότι ο σύγχρονος κόσμος μαστίζεται από το κακό από όλες τις πλευρές. Για να το ξεπεράσει αυτό, κάθε Χριστιανός έχει την υποχρέωση να μοιραστεί την Πασχαλινή χαρά της Ανάστασης με τους ανθρώπους γύρω του.

Στη συνέχεια, αναφέρθηκε στην επέτειο των 100 χρόνων από την χορήγηση του Τόμου Αυτοκεφαλίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο στην Εκκλησία της Πολωνίας. Ακόμη, ο Μακαριώτατος αποκάλεσε τον Ναό της Αγίας Σοφίας στη Βαρσοβία δώρο Θεού.

 

Πηγή: orthodox.pl (ks. Adam Magruk – zdjęcia: Aleksander Rudyi)

Διαδώστε: