23/12/2023 20/03/2024 Απέραντη θλίψη και βαθιά απογοήτευση εκφράζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας κ. Γεώργιος για την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στην Πράγα την περασμένη Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023. Η επίθεση σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου όταν 24χρονος φοιτητής αυτοκτόνησε, αφού πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 15 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους 24, σύμφωνα με τον πιο...
23 Δεκεμβρίου, 2023 - 18:00
Τελευταία ενημέρωση: 20/03/2024 - 13:33

Ο Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως για την πολύνεκρη επίθεση στην Πράγα

Διαδώστε:
Ο Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως για την πολύνεκρη επίθεση στην Πράγα

Απέραντη θλίψη και βαθιά απογοήτευση εκφράζει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας κ. Γεώργιος για την πολύνεκρη επίθεση που σημειώθηκε στην Πράγα την περασμένη Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου 2023.

Η επίθεση σημειώθηκε στο Πανεπιστήμιο του Καρόλου όταν 24χρονος φοιτητής αυτοκτόνησε, αφού πυροβόλησε και σκότωσε τουλάχιστον 15 ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον άλλους 24, σύμφωνα με τον πιο πρόσφατο απολογισμό που ανακοίνωσε ο Αρχηγός της Τσεχικής Αστυνομίας Μάρτιν Βόντρασεκ.

Οι εννέα από τους τραυματίες νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση.

«Ως απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Καρόλου στην Πράγα, εκφράζω τη βαθιά μου απογοήτευση και την απέραντη θλίψη μου για το σημερινό (σ.σ. την περασμένη Πέμπτη) τραγικό γεγονός στο εκπαιδευτικό ίδρυ. Είθε ο καλός Θεός να χαρίσει ειρήνη στις ψυχές όλων των θυμάτων, ίαση σε όλους τους τραυματίες και παρηγοριά και δύναμη σε όλους όσους επλήγησαν από αυτή τη τραγωδία και των οποίων η ζωή άλλαξε για πάντα», αναφέρει ο Σεβασμιώτατος σε μήνυμα του στον επίσημο λογαριασμό της Ιεράς Μητροπόλεως Μιχαλουπόλεως και Κασσοβίας σε μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Η επίθεση σημειώθηκε στη Σχολή Καλών Τεχνών, πολύ κοντά σε σημαντικά τουριστικά αξιοθέατα, όπως η Γέφυρα του Καρόλου, του 14ου αιώνα.

Η αστυνομία εκκένωσε το πανεπιστήμιο, χρησιμοποιώντας ως προσωρινό καταφύγιο μια αίθουσα συναυλιών, στην απέναντι πλευρά του δρόμου.

Η χειρότερη μαζική δολοφονία στην Τσεχία από το 1993, όταν η χώρα έγινε ανεξάρτητο κράτος, προκάλεσε σοκ σε όλον τον κόσμο. «Σοκαρισμένος» από τα γεγονότα δήλωσε ο πρόεδρος της χώρας, Πετρ Πάβελ, εκφράζοντας τα συλλυπητήριά του στις οικογένειες και τους φίλους των θυμάτων.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων