14/08/2024 14/08/2024 Το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr) μετέδωσε ζωντανά την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του αποκατεστημένου Καθολικού της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου (Βαρνάκοβας) που τέλεσε πριν τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος. Ο εορτασμός του Δεκαπενταυγούστου θα πραγματοποιηθεί εντός του Ναού.   Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα Μεσοβυζαντινά μνημεία της χώρας και κέντρο του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα...
14 Αυγούστου, 2024 - 18:55
Τελευταία ενημέρωση: 14/08/2024 - 21:08

Θυρανοίξια αποκατεστημένου Καθολικού της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρνάκοβας (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαδώστε:
Θυρανοίξια αποκατεστημένου Καθολικού της Ι.Μ. Κοιμήσεως Θεοτόκου Βαρνάκοβας (ΒΙΝΤΕΟ)

Το Πρακτορείο «ΟΡΘΟΔΟΞΙΑ» (ope.gr) μετέδωσε ζωντανά την Ακολουθία των Θυρανοιξίων του αποκατεστημένου Καθολικού της Ιεράς Μονής Κοιμήσεως Θεοτόκου (Βαρνάκοβας) που τέλεσε πριν τον Εσπερινό ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φωκίδος κ. Θεόκτιστος. Ο εορτασμός του Δεκαπενταυγούστου θα πραγματοποιηθεί εντός του Ναού.

 

Πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα Μεσοβυζαντινά μνημεία της χώρας και κέντρο του Εθνικοαπελευθερωτικού αγώνα στη Ρούμελη. Μετά τις καταστροφές των Τούρκων ο Ιωάννης Καποδίστριας το αναστήλωσε προσωπικά το 1832.

Το βίντεο των θυρανοιξίων στο YouTube στον ακόλουθο σύνδεσμο :

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων