Ελλάδα 1821 - 2021
07 Ιουλίου, 2021

«Η κληρονομιά του ’21 μέσα από τα μάτια των παιδιών»

Διαδώστε:

Με υπέροχες δημιουργίες και χαμόγελα έκλεισε η εβδομάδα των καλοκαιρινών εργαστηρίων του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα. Τα βιωματικά εργαστήρια του Μουσείου, με θεματικές δράσεις εμπνευσμένες από την πολιτισμική κληρονομιά της Επανάστασης του 1821 περιλάμβαναν εικαστικά και θεατρικά παιχνίδια, δραστηριότητες λόγου και δημιουργικής γραφής, παιχνίδια φυσικής αγωγής και μουσικοκινητικής δράσης.

Τον γενικό συντονισμό των δράσεων είχε η κ. Φανή Τσατσάια, Ιστορικός τέχνης, Διευθύντρια του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και της Νεότερης Ιστορίας της Μακεδονίας, την επιστημονική επιμέλεια των εργαστηρίων η κ. Σταυρούλα Μαυρογένη, Αν. Καθηγήτρια ΠΑΜΑΚ – Διευθύντρια του Κέντρου Έρευνας Μακεδονικής Ιστορίας και Τεκμηρίωσης του ΙΜΜΑ, ενώ τον σχεδιασμό των δραστηριοτήτων και τη θεατρική απόδοση των δράσεων υλοποίησε η κ. Κατερίνα Τζαβάρα, Εκπαιδευτικός– Συγγραφέας.

Την ομάδα του Μουσείου συνέδραμαν με τις δράσεις τους η κ. Νέλλη Αφεντουλίδου, Εικαστικός και ο κ. Γιώργος Καζαντζίδης, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής, οι οποίοι ενθουσίασαν τα παιδιά με τις ιδέες και τα παιχνίδια που διοργάνωσαν στην αυλή του 43ου Δημοτικού σχολείου Θεσσαλονίκης. Με τον νεανικό ενθουσιασμό τους στην επιτυχία των εργαστηρίων συνέβαλαν και οι φοιτήτριες της Πρακτικής Άσκησης του ΑΠΘ και του ΠΑΜΑΚ, κκ. Έλενα Θανάς, Ελένη Καμπέρι, Μαριέττα Κουπουρτιάδου και Αγγελική Τσουκνίδα.

Τα παιδιά ανανέωσαν το ραντεβού τους για τον Σεπτέμβρη, όπου θα διοργανωθεί νέος κύκλος εργαστηρίων.

Πηγή: Μουσείο Μακεδονικού Αγώνα

Διαδώστε: