Ενορίες
28 Ιουλίου, 2024

Ο Επίσκοπος Νιέρι στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Χρυσοστόμου Πάνω Λακατάμειας

Διαδώστε:

Ο Θεοφιλέστατος Επίσκοπος Νιέρι και Όρους Κένυας κ. Πανάρετος, εκ του Πατριαρχείου Αλεξανδρείας, με την άδεια του Πανιερωτάτου Μητροπολίτου Ταμασού και Ορεινής κ. Ησαΐου, χοροστάτησε στον Όρθρο και προέστη της Θείας Λειτουργίας στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου του Χρυσοστόμου στην Πάνω Λακατάμεια την Ε’ Κυριακή Ματθαίου, 28 Ιουλίου 2024,

Τον Πανιερώτατο πλαισίωσαν ο προϊστάμενος του Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Διονύσιος Κοπτίδης, Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεως Ταμασού και Ορεινής, και οι συνεφημέριοί του, Πρωτοπρεσβύτερος Νικόλαος Παζαράς και Οικονόμος Πέτρος Καριούκι.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο Θεοφιλέστατος μετέφερε στο εκκλησίασμα τις πατρικές ευχές του Μακαριωτάτου Πάπα και Πατριάρχου Αλεξανδρείας κ.κ. Θεοδώρου, ευχαρίστησε τον Πανιερώτατο Μητροπολίτη κ. Ησαΐα, για την άδεια και ευλογία να τελέσει την Θεία Λειτουργία, και τον προϊστάμενο, τους ιερείς και την εκκλησιαστική επιτροπή για την φιλοξενία.

Προ του πέρατος της Θείας Ευχαριστίας, ο Θεοφιλέστατος τέλεσε το 37ο μνημόσυνο του Επισκόπου Νιτρίας Γεωργίου Γκαδούνα, του πρωτοπόρου Επισκόπου στον αγώνα για την ανεξαρτησία της Κένυας από τον Αγγλικό ζυγό, ο οποίος εκοιμήθη στις 16 Ιουλίου 1987.

Διαδώστε: