20/12/2018 20/12/2018 Κατά τη Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιατίστης τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Μοδέστου, Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, ο οποίος είναι προστάτης των όλων ζώων. Τον Όρθρον και τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Ιερείς, π. Βασίλειος και π. Νέστορας.     Στον Ιερό Ναό τέθηκαν σε προσκύνηση και τα τίμια Λείψανα του...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Σιατίστης
20 Δεκεμβρίου, 2018 - 20:25
Τελευταία ενημέρωση: 20/12/2018 - 20:43

Εορτή του Αγίου Μοδέστου, Προστάτου των ζώων, στον Άγ. Νικόλαο Σιάτιστας

Διαδώστε:
Εορτή του Αγίου Μοδέστου, Προστάτου των ζώων, στον Άγ. Νικόλαο Σιάτιστας

Κατά τη Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2018, η ενορία του Αγίου Νικολάου Σιατίστης τίμησε την ιερά μνήμη του Αγίου Μοδέστου, Αρχιεπισκόπου Ιεροσολύμων, ο οποίος είναι προστάτης των όλων ζώων. Τον Όρθρον και τη Θεία Λειτουργία τέλεσαν οι Ιερείς, π. Βασίλειος και π. Νέστορας.

 

 

Στον Ιερό Ναό τέθηκαν σε προσκύνηση και τα τίμια Λείψανα του Αγίου Μοδέστου και του Αγίου Νικολάου.

 

 

Μετά τη Θεία Λειτουργία, οι Ιερείς έψαλαν την αρτοκλασία, ευλόγησαν τους πέντε άρτους, τον σίτον, τον οίνον και το έλαιον, που προσέφεραν τα μέλη του Ιππικού Συλλόγου Σιάτιστας, «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΟΔΕΣΤΟΣ». Στη συνέχεια, ανέγνωσαν την ορισμένη ευχή, για την ευλογία του άλατος, που έφεραν οι πιστοί, καθώς και την ευχή του Αγίου Μοδέστου, την λεγομένη εις πάσαν θανατηφόρον ασθένειαν και βλάβην βοών, ίππων, όνων, ημιόνων, προβάτων, αιγών, μελισσών, και των λοιπών ζώων.

 

 

 

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Ετικέτες:
Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων