03/01/2019 03/01/2019 Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, η μεγάλη Δεσποτική της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.     Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου...
Ενορίες : Αγίου Νικολάου Σιάτιστας
03 Ιανουαρίου, 2019 - 19:28
Τελευταία ενημέρωση: 03/01/2019 - 19:32

Πρωτοχρονιά στον Άγιο Νικόλαο Σιάτιστας (φώτο)

Διαδώστε:
Πρωτοχρονιά στον Άγιο Νικόλαο Σιάτιστας (φώτο)

Με λαμπρότητα εορτάσθηκε στην ενορία του Αγίου Νικολάου Σιάτιστας, η μεγάλη Δεσποτική της κατά σάρκα Περιτομής του Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και η ιερά μνήμη του εν Αγίοις Πατρός ημών Βασιλείου του Μεγάλου, Αρχιεπισκόπου Καισαρείας του Ουρανοφάντορος.

 

 

Τη Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018, το απόγευμα, παραμονή της Πρωτοχρονιάς, τελέσθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου ο Μέγας Πανηγυρικός εσπερινός μετ’ αρτοκλασίας από τους Ιερείς π. Βασίλειο και π. Νέστορα.

Με την ολοκλήρωση του εσπερινού, οι Ιερείς και οι πιστοί κατευθύνθηκαν στο Ενοριακό Πνευματικό Κέντρο, όπου εψάλη η ακολουθία της κοπής της Βασιλόπιτας. Στη Βασιλόπιτα και στα πολλά άλλα κομμάτια είχαν τοποθετηθεί δέκα φλουριά, τα οποία όσοι τα βρήκαν έλαβαν από ένα υπέροχο βιβλίο, δώρο της Ενορίας, ως ευλογία.

 

 

 

Την επομένη μέρα, σε πανηγυρική ατμόσφαιρα, εορτάσθηκε η πρώτη ημέρα του ανατείλαντος έτους 2019. Το πρωί εψάλη ο Όρθρος, με τροπάρια των δύο εορτών (Περιτομής του Χριτού) καί (Αγίου Βασιλείου), και τελέστηκε η πανηγυρική Θεία Λειτουργία του Μεγάλου Βασιλείου από τις Ιερείς τις Ενορίας. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας, ο προϊστάμενος του Ναού, πρωτοπρεσβύτερος π. Βασίλειος, ανέγνωσε την Εγκύκλιο του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου κ.κ. Παύλου, επί τη 1η του Νέου έτους. Στη συνέχεια, ακολούθησε η επίσημη Δοξολογία για την ευλογία του νέου έτους.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων