Ενορίες
05 Οκτωβρίου, 2024

Αγιορείτικη Αγρυπνία για την Προστάτιδα των Άτεκνων ζευγαριών την Αγία Άννα στο Ναύπλιο

Διαδώστε:

Αγιορείτικη Αγρυπνία πραγματοποιήθηκε στον ενοριακό Ιερό ναό Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου στην συνοικία Πρόνοια, την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, στο πλαίσιο του Ιερού προσκυνήματος του Ιερού Λειψάνου της Αγίας Άννας από την Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους στην πόλη του Ναυπλίου.

Κατά την ιερά Αγρυπνία έψαλλε η χορωδία του «Ο εν Αργολίδι Σύλλογος Μουσικοφίλων Κωνσταντινουπόλεως, Πατριαρχικό Αναλόγιο Δημοσθένης Παϊκόπουλος».

Είναι ένα μεγάλο γεγονός για το Ναύπλιο, αλλά και για την ευρύτερη περιοχή, καθώς είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία και ιδιαίτερα για τις γυναίκες, που δεν μπορούν να επισκεφτούν το Άγιο Όρος, να προσκυνήσουν το Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννης, μητέρας της Παναγίας και προστάτιδας των άτεκνων ζευγαριών, το οποίο θα βρίσκεται στον Ιερό Ναό «Ευαγγελιστρίας » Ναυπλίου μέχρι την Τρίτη 8 Οκτωβρίου 2024.

Το ιερό λείψανο, το οποίο φυλάσσεται στην Ιερά Μονή Κουτλουμουσίου του Αγίου Όρους, ήρθε στο Ναύπλιο με την ευλογία του Μητροπολίτου Αργολίδος κ. Νεκταρίου και της Ιεράς Κοινότητας του Αγίου Όρους.

Ο εφημέριος του ναού της Ευαγγελιστρίας Ναυπλίου πρωτοπρεσβύτερος π. Ελευθέριος Μίχος ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Αργολίδας Νεκτάριο για τη άδεια που έδωσε για την μεταφορά του ιερού Λειψάνου ,την ιερά Μονή Κουτλουμουσίου για την άδεια που έδωσε να βγει το ιερό λείψανο από το Άγιο Όρος και ιδιαίτερος τον αρχιμανδρίτη Χρυσόστομο Μιχαλόπουλο που το μετέφερε στην Αργολίδα

Στο Ιερό Λείψανο της Αγίας Άννας, διακρίνονται τα νεύρα και τα δάχτυλα του Ποδιού ενώ διατηρεί θερμοκρασία “ζωντανού” σώματος.



STUDIO B&G ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΜΠΟΥΓΙΩΤΗΣ – Γ.ΡΑΣΣΙΑΣ

Διαδώστε: