05/06/2019 05/06/2019 Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή 19 Μαϊου 2019, θ. Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για την επέτειο των 100 χρόνων από την μαύρη σελίδα του Ποντιακού Ελληνισμού, την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης. Σχετική ομιλία για τον μεγάλο σφαγιασμό των Ελλήνων του...
05 Ιουνίου, 2019 - 21:54
Τελευταία ενημέρωση: 05/06/2019 - 22:00

Άγιος Φώτιος Θεσσαλονίκης: Από την εις μνήμην της Γενοκτονίας εκδήλωση

Διαδώστε:
Άγιος Φώτιος Θεσσαλονίκης: Από την εις μνήμην της Γενοκτονίας εκδήλωση

Μέσα σε κλίμα συγκίνησης τελέσθηκε την Κυριακή 19 Μαϊου 2019, θ. Λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για την επέτειο των 100 χρόνων από την μαύρη σελίδα του Ποντιακού Ελληνισμού, την Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου, στον Ιερό Ναό του Αγίου Φωτίου του Μεγάλου της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης.

Σχετική ομιλία για τον μεγάλο σφαγιασμό των Ελλήνων του Πόντου εκφώνησε ο Προϊστάμενος του Ναού Αρχιμανδρίτης Μακάριος, ο οποίος αναφέρθηκε στα ιστορικά γεγονότα και στη συνέχιση του αγώνα για τη διεθνή αναγνώριση της Γενοκτονίας.

 

 

 

 

 

 

 

Μετά τη θ. Λειτουργία, πραγματοποιήθηκε στο προαύλειο χώρο του Ναού μουσική εκδήλωση, αφιερωμένη στα θύματα που αναζητούν μέχρι σήμερα τη δικαίωση, με ήχους ποντιακής λύρης ενώ προσφέρθηκαν στους συμμετέχοντες παραδοσιακά πιροσκί.

 

 

 

 

 

 

Επίσης, έγινε γνωστό ότι στις 8 και 9 Ιουνίου θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις λήξης των ενοριακών καλλιτεχνικών και πνευματικών δραστηριοτήτων του Ναού, οι οποίες αφιερώνονται στη συμπλήρωση 10 χρόνων από τον εγκαινιασμό του Ναού (2009-2019).

Οι Πατέρες του Ναού ευχαρίστησαν εκ βάθους καρδίας τους κ.κ. Πόλυ Εφραιμίδη, Κώστα Πετρίδη και Δημήτρη Καρακούση και τους εθελοντές του Ενοριακού Συσσιτίου για την προετοιμασία της εκδήλωσης και τον κ. Γεώργιο Πάτη Φουντά για την προσφορά τροφίμων στο Συσσίτιο του Ναού.

 

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων