22/10/2024 22/10/2024 Το πρωί της Κυριακής, 20 Οκτωβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λευκάδος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Μπούρη, μετέβει στην πόλη των Πατρών και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου όπου και προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας μετ΄αρτοκλασίας, τη αδεία και ευλογία του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών...
Ενορίες : Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πατρών
22 Οκτωβρίου, 2024 - 20:42
Τελευταία ενημέρωση: 22/10/2024 - 19:56

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πατρών ιερουργούντος του Λευκάδος Θεοφίλου

Διαδώστε:
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ι.Ν. Αγίου Δημητρίου Πατρών ιερουργούντος του Λευκάδος Θεοφίλου

Το πρωί της Κυριακής, 20 Οκτωβρίου 2024 ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λευκάδος και Ιθάκης κ. Θεόφιλος, συνοδευόμενος από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Λευκάδος, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Σπυρίδωνα Μπούρη, μετέβει στην πόλη των Πατρών και συγκεκριμένα στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου όπου και προεξήρχε της Αναστάσιμης Θείας Λειτουργίας μετ΄αρτοκλασίας, τη αδεία και ευλογία του οικείου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ. Χρυσοστόμου.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Θεόφιλο πλαισίωσαν οι εφημέριοι του Ιερού Ναού, Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Νεκτάριος Κωτσάκης, Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Εισοδίων Θεοτόκου Ομπλού Πατρών και ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Ιωάννης Δροσόπουλος, ενώ το Ιερό βήμα διηκόνησε ο έτερος εφημέριος του Ιερού Ναού, Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Νεκτάριος Γαλάνης μαζί με πλήθος ιεροπαίδων.

Πριν το πέρας της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε το τεσσαρακονθήμερο Ιερό Μνημόσυνο του επί 35 σχεδόν ετών Πρωτοψάλτου του εν λόγω Ιερού Ναού Φωτίου Μπαρούτα καθώς και το Ιερό Μνημόσυνο αείμνηστου ενορίτη ευχόμενος στους οικείους τους όπως ο Κύριος μας αναπαύσει τις ψυχές τους εν χώρα ζώντων.

Ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού, π. Νεκτάριος Κωτσάκης ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την τιμή και την ευλογία της παρουσίας του στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου.

Με την σειρά του ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης κ. Θεόφιλος δεν παρέλειψε μεταξύ άλλων να ευχαριστήσει τον π. Νεκτάριο και τους λοιπούς πατέρες για την αβραμιαία φιλοξενία ενώ λίγο αργότερα μοίρασε στο πολυπληθές εκκλησίασμα το ευλογημένο αντίδωρο.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων