Ενορίες
01 Απριλίου, 2022

Αρχιμανδρίτης Καλλίνικος Μαυρολέων: Μεγαλώνοντας έναν άγιο

Διαδώστε:

Συνεχίστηκε την Πέμπτη 31 Μαρτίου, με την 8η διαδικτυακή συνάντηση, η σειρά παρουσιάσεων με γενικό τίτλο «Μεγαλώνοντας έναν… άγιο!», στο πλαίσιο των Εκπαιδευτικών Σεμιναρίων του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…».

Η συνάντηση περιελάμβανε το 3ο μέρος του αφιερώματος στην Λειτουργική Αγωγή. Τη σειρά επιμελείται ο Αρχιμανδρίτης π. Καλλίνικος Μαυρολέων, Συνταξιούχος Δάσκαλος, Ηγούμενος της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής Αγίου Γεωργίου Βασσών Καρπάθου.

Το Σεμινάριο είναι ανοιχτό σε όλους και η παρακολούθηση του γίνεται μόνο διαδικτυακά, μέσα από το κανάλι του προγράμματος «ΕΝΟΡΙΑ εν δράσει…» στο YouTube.

Η συνάντηση αφορούσε το Μέγα Σάββατο και την Κυριακή του Πάσχα. Η κάθοδος του Χριστού στον Άδη, το βασίλειο του θανάτου, ο Προφήτης Ιωνάς που προμηνύει την τριήμερη ταφή και την Ανάσταση, η ανάσταση των νεκρών, η επιστροφή και η είσοδος πάλι στον Παράδεισο, η Ανάσταση του Χριστού, ο θάνατος του θανάτου, το κενό μνημείο, οι πολλές εμφανίσεις του αναστημένου Χριστού στους μαθητές Του και σε πλήθος ανθρώπων, η συναναστροφή μαζί τους, τα θαύματα, κι άλλα πολλά, με βάση τη βυζαντινή εικόνα της Αναστάσεως, μπορούν να γίνουν μια ωραία παρουσίαση στα παιδιά, της πιο μεγάλης γιορτής.

Διαδώστε: