13/12/2021 13/12/2021 Τελέσθηκε σήμερα, Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021, με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας του Δήμου Ερέτριας η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής πρεσβυτέρας Αργυρώς Λάμπρου, μίας αγίας μορφής και υποδειγματικής μητέρας, η οποία μετέστη πλήρης ημερών εκ των επιγείων στα επουράνια. Η αείμνηστη πρεσβυτέρα διακόνησε την οικογένειά της και την εκκλησία...
Ενορίες : Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας Ερετρίας
13 Δεκεμβρίου, 2021 - 16:45

Εξόδιος ακολουθία Πρεσβυτέρας στην Αγία Παρασκευή Καλλιθέας

Διαδώστε:
Εξόδιος ακολουθία Πρεσβυτέρας στην Αγία Παρασκευή Καλλιθέας

Τελέσθηκε σήμερα, Δευτέρα, 13 Δεκεμβρίου 2021, με τα προβλεπόμενα των υγειονομικών διατάξεων, στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Καλλιθέας του Δήμου Ερέτριας η εξόδιος ακολουθία της μακαριστής πρεσβυτέρας Αργυρώς Λάμπρου, μίας αγίας μορφής και υποδειγματικής μητέρας, η οποία μετέστη πλήρης ημερών εκ των επιγείων στα επουράνια. Η αείμνηστη πρεσβυτέρα διακόνησε την οικογένειά της και την εκκλησία με ιερή υποδειγματική αυταπάρνηση και αυτοθυσία, μαζί με τον μακαριστό σύζυγο της, π. Δημήτριο Λάμπρου, ο οποίος εκοιμήθη το 1996 και διακόνησε τον Ιερό Ναό της Αγίας Παρασκευής με ζήλο και αγάπη προς τον Θεό.

Της εξοδίου ακολουθίας προέστη ο εφημέριος του Ιερού Ναού Σακελλάριος Κωνσταντίνος Κιούσης με τη συμμετοχή των οικείων και συγγενών. Εκ του αναλογίου τους ύμνους απέδωσαν οι Πρωτοψάλτες κ. Σπυρίδων Σιμιτζής του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Χαλκίδος, κ. Αριστοτέλης Σαλαμπασόπουλος του Ιερού Ναού Αγίας Τριάδος Κριεζών, με τον Ιεροψάλτη Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Ερέτριας κ. Δημήτριο Πετρογιάννη.

Μετά το πέρας της εξοδίου ακολουθίας πραγματοποιήθηκε η ταφή στο κοιμητήριο της ενορίας.

Φωτο: Δημήτριος Πετρογιάννης.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων