16/10/2024 16/10/2024 Την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία θα υποδεχθεί ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους (Μεσογείων 96) για να συνεορτάσει με τον Προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο το ερχόμενο Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 5:45 το απόγευμα. Το ιερό θησαύρισμα θα υποδεχθεί κλήρος και λαός, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου...
Ενορίες : Ι.Ν. Παμμεγίστων Ταξιαρχών Αμπελοκήπων
16 Οκτωβρίου, 2024 - 20:04
Τελευταία ενημέρωση: 16/10/2024 - 19:15

Έλευση Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία για την εορτή του Προστάτη της ΕΛΑΣ

Διαδώστε:
Έλευση Τιμίας Κάρας του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία για την εορτή του Προστάτη της ΕΛΑΣ

Την Τιμία Κάρα του Οσίου Δαυίδ του εν Ευβοία θα υποδεχθεί ο Ιερός Ναός των Παμμεγίστων Ταξιαρχών στους Αμπελόκηπους (Μεσογείων 96) για να συνεορτάσει με τον Προστάτη της ΕΛ.ΑΣ. Μεγαλομάρτυρα Άγιο Αρτέμιο το ερχόμενο Σάββατο 19 Οκτωβρίου στις 5:45 το απόγευμα.

Το ιερό θησαύρισμα θα υποδεχθεί κλήρος και λαός, με επικεφαλής τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα, στα προπύλαια του κεντρικού ναού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Ακολούθως, θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα και αμέσως μετά θα ακολουθήσεθι η μεγαλοπρεπής λιτάνευση των ιερών σεβασμάτων πέριξ της πρώην Σχολής Αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ.

Την Κυριακή 20 Οκτωβρίου 2024, ανήμερα της εορτής του Μεγαλομάρτυρα στις 7:00 το πρωί, θα τελεστεί η Πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτη Ιλίου κ. Αθηναγόρα και θα ακολουθήσει η καθιερωμένη Δοξολογία παρουσία της πολιτικής και φυσικής ηγεσίας του Σώματος.

Το απόγευμα της ιδίας ημέρας στις 5:30, θα τελεστεί ο Mεθέορτος Εσπερινός και η παράκληση προς τον Άγιο Αρτέμιο, ενώ καθημερινά θα τελείται το πρωί Θεία Λειτουργία και Παράκληση.

Kαθόλη τη διάρκεια της παραμονής της Τιμίας Κάρας έως την Τετάρτη 23 Οκτωβρίου 2024, ο ναός θα παραμένει ανοιχτός από 7:00 το πρωί έως 7:00 το απόγευμα, προς διευκόλυνση των πιστών.

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων