21/08/2023 22/08/2023 Με αφορμή την επανεύρεση του Αγιάσματος της Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκαν στο Αμύνταιο διήμερες λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου 2023, με επίκεντρο τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Άλλωστε, η Αγία Παρασκευή αποτελεί την Προστάτιδα και την Συμπολιούχο του Αμυνταίου. Το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Αυγούστου 2023, τελέστηκαν ο Μέγας Πανηγυρικός...
Ενορίες : Ι.Κ.Ν. Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Αμυνταίου
21 Αυγούστου, 2023 - 11:44
Τελευταία ενημέρωση: 22/08/2023 - 0:54

Εορτασμοί στο Αμύνταιο για την επανεύρεση του Αγιάσματος της Αγίας Παρασκευής

Διαδώστε:
Εορτασμοί στο Αμύνταιο για την επανεύρεση του Αγιάσματος της Αγίας Παρασκευής

Με αφορμή την επανεύρεση του Αγιάσματος της Αγίας Παρασκευής, πραγματοποιήθηκαν στο Αμύνταιο διήμερες λατρευτικές και εορταστικές εκδηλώσεις το Σαββατοκύριακο 19-20 Αυγούστου 2023, με επίκεντρο τον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης. Άλλωστε, η Αγία Παρασκευή αποτελεί την Προστάτιδα και την Συμπολιούχο του Αμυνταίου.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 19 Αυγούστου 2023, τελέστηκαν ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός και η Αρτοκλασία. Τη διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβαστιανός Τοπάλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ. Θεόκλητο. Κατόπιν, επακολούθησε η Ιερά Λιτάνευσις του Ιερού Λειψάνου και της Θαυματουργού Ιεράς Εικόνος της Αγίας Παρασκευής.


Την Κυριακή, 20 Αυγούστου 2023, τελέστηκαν ο Εόρτιος Όρθρος και η Πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τη διακονία του Θείου Λόγου ανέλαβε ο Ιεροκήρυξ της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος Σεβαστιανός Τοπάλης, ο οποίος εκπροσώπησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών & Εορδαίας κ. Θεόκλητο.


Στην συνέχεια, πραγματοποιήθηκαν η ανάγνωση της ειδικής ευχής καθιερώσεως της φιάλης του Αγιάσματος και ο Αγιασμός.

Περισσότερες φωτογραφίες:

H αναδημοσίευση του παραπάνω άρθρου ή μέρους του επιτρέπεται μόνο αν αναφέρεται ως πηγή το ORTHODOXIANEWSAGENCY.GR με ενεργό σύνδεσμο στην εν λόγω καταχώρηση.

google-news Ακολούθησε το ORTHODOXIANEWSAGENCY.gr στο Google News και μάθε πρώτος όλες τις ειδήσεις.

Διαδώστε:
Ροή Ειδήσεων